Starter byggingen av reingjerde på Nordlandsbanen i 2018

bane nor

Når du skal ta toget til og fra Bodø på Nordlandsbanen neste år vil det bli med mindre reinulykker. Bane NOR starter byggingen av et 25 kilometer langt reingjerde på den ulykkesbelastede strekningen på Nordlandsbanen neste år.

Samtidig forlenges reingjerdet på strekningen opp til Sefrivatn. Det er innført saktekjøring frem til tamreinen er flyttet fra området.

Forrige uke var det åtte påkjørsler av tamrein på strekningen mellom Kvalfors og Mosjøen. 110 reinsdyr døde. Onsdag ble 17 dyr påkjørt i et område litt lengre sør på Nordlandsbanen. Dyrepåkjørslene har fått stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

– Dyrepåkjørslene preger alle oss som arbeider i Bane NOR. Vi har stor forståelse for at reineiere og andre reagerer kraftig på det som har skjedd. Vi vil gjøre enda mer for å forebygge at dette skjer, sier Infrastrukturdirektør Vibeke Aarnes i Bane NOR.

Bygger vilt- og reingjerde Bane NOR arbeider nå med en revidert handlingsplan for å redusere antallet tamreinpåkjørsler på Nordlandsbanen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.