Spinnvill barnevern-skandale: Lobben-saken historiens første doble EMD-sak!

lobben reikerås

De fleste har sikkert fått med seg gjennom flere medier alle skandalene om barnevernet i Norge. En av de groveste er Lobben-saken som aviser over hele landet har omtalt og som også ble vist på TV-nyhetene.

Lobben vant over barnevernet i Norge og regjeringsadvokaten i Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) i Strasbourg 10. september 2019. Siden har det kommet 15 nye EMD-dommer mot barnevernet i Norge på rekke og rad.

Lobben krever barnet sitt tilbakeført og fikk dermed endelig medhold i at barnet skal tilbake. Seieren til Lobben var i storkammeret i EMD, og det finnes ingen høyere domstol i Europa.

Moren, Trude Lobben, var glad når seieren mot barnevernet ble kunngjort og det var avgjort at barnet skulle tilbake. Men utrolig nok fortsetter tidenes barnevern-skandale i Norge:

– Det hjelper lite når Norge ikke gir meg ungen tilbake, Norge har avvist helt opp til Høyesterett, sier Lobben til Ranaposten.no.

Barnet har utrolig nok uteblitt, barnevernet og norsk rettsvesen har istedet ignorert storkammer-dommen og nå er altså Lobben-saken sendt til EMD for andre gang, som Europa-historiens første doble EMD-sak!

Den Europeiske menneskerettighets Konvensjon ble vedtatt av Europarådet for å beskytte menneskerettighetene og de grunnleggende friheter. Den trådte i kraft 3. september 1953 etter å ha blitt ratifisert av Europarådets medlemsstater.

Men Norge blåser tydeligvis i både menneskerettighetene og Den europeiske menneskerettsdomstolen.

Morens jurist, Marius Reikerås, er ikke nådig i sin kritikk av barnevernet og norsk rettsvesen:

– Norske myndigheter har gjort hva de kan for å sabotere dommene der EMD har funnet krenkelser. Det snart 10 år siden hun klagde Norge inn for EMD, og over 3 år siden hun og sønnen knuste Norge i storkammeret i Den europeiske menneskerettsdomstolen, noe som altså gjør at Trude må gå til ny sak mot Norge, sier menneskerettsjurist Marius Reikerås.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.