Slutten på 2021 var ikke lys for Bitcoin, hvordan vil 2022 se ut?

Bitcoin hadde alt i alt et stort år i 2021, med flere nye verdirekorder, likevel møtte kryptovalutaen nedgang mot slutten av året. Verdien da klokka tikket mot et nytt år er den dårligste siden 2013, og mange Bitcoineiere så ikke lengre like lyst på det nye året. Men, er det håp for 2022? Kan kryptovalutaen gjøre et nytt sprang i året vi har foran oss?

Det var november sist år som markerte rekordprisen for Bitcoin. Da var en Bitcoin verdt over 68,000 dollar, og møtte dermed sin høyeste pris noensinne. De siste ukene har kryptovalutaen falt til under 40,000 dollar, noe den ikke har vært nede på siden september. 

Hvorfor de store svingningene? 

Kryptovaluta her utvilsomt blitt utrolig populært, og det kan virkes som om absolutt alle vil eie Bitcoin eller annen krypto nå. Dette kan kanskje virke rart for noen, ettersom vi er vitne til såpass store svingninger i verdier. Kryptovaluta er svært volatile, og det bringer stor risiko om man investerer i dem. Men, hvorfor er de slik?

Kryptovaluta er desentraliserte valuta, som betyr at de ikke blir kontrollert eller regulert av en nasjonal bank. Det er med andre ord kun tilbud og etterspørsel som bestemmer prisen. Hvor mye en Bitcoin er verdt bestemmes derfor kun av hva vi er villig til å betale for den. I noen tilfeller er dette svært positivt, særlig om man kjøpte Bitcoin tidlig, eller investerer når kryptoen er lav i verdi. Da kan man sitte igjen med store summer den dag i dag. Dette er grunnen til at mange lurer på hvordan du kjøper Bitcoin i Norge

Smarte investeringer 

Det er ikke lett å vite helt sikkert hvordan Bitcoin kommer til å utvikle seg i 2022. Frem til nå ser vi ikke den største veksten, men vi vet også godt at det ikke skal mye til for at nye topper kommer. Et eksempel er dersom det blir snakket mye om kryptovaluta i media, eller på sosiale plattformer. Da skjer det ofte en økning i interesse, som resulterer i prisøkning. 

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, klokke, svart

Automatisk generert beskrivelse

Hva fremtiden bringer

Noen mener at Bitcoin er på vei oppover igjen, og at kryptovaluta dessuten er fremtidens måte å betale på. Noe vi vet for sikkert er at teknologien bak Bitcoin og annen kryptovaluta er både imponerende og unik, og at den trolig vil spille en rolle andre steder i fremtiden. Investering i kryptovaluta kan med andre ord lønne seg dersom vi står fremfor en stor prisøkning, men det er viktig å være klar over risikoen, og kun investere med penger du har råd til å miste. 

Å kjøpe Bitcoin og annen kryptovaluta vil dessuten i mange tilfeller være ne langtidsinvestering, og med nye mynter kan det ta lang tid før man opplever en stor pristopp. Det gjelder rett og slett å være tålmodig, og kanskje også litt modig for å kunne tjene penger på det. Til tross for en mindre god start på det nye året er det fortsatt mulighet for at Bitcoin kan øke igjen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten