ANNONSE: Slik velger du det beste vekstlyset

Vi som bor i nord vet hvor mange utfordringer som kommer med mørketiden og selv om vi nærmer oss det lyseste tidspunktet på året er det likevel en god idé å tenke over hva vi kan gjøre for å optimere tilværelsen, både for oss selv og for de grønne vennene våre når sommeren er på hell, slik at vi er forberedt. Når man er glad i å dyrke ting eller å ha planter som står hele året, vet man hvor viktig det er å ha vekstlys, og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvordan du kan velge det vekstlyset som passer aller best for akkurat dine planter. 

Selv om vi har masse lys om sommeren er det få steder i landet vårt som er like mørke som de nordligste delene av Norge. For å lykkes med plantene våre er det derfor mange som velger å bruke vekstlys. Hvis du er nysgjerrig på dette kan du sjekke ut mulighetene dine på https://www.lampegiganten.no/vekstlys. Vekstlys er noe mange kanskje ikke har stiftet bekjentskap med enda, men det er spennende og inspirerende måte å ha planter på som trives hele året – selv med det lille dagslyset vi får i løpet av vinteren.  

Forskjellige vekstlys til forskjellige behov 

Hvilke vekstlys du bør velge er noe som avhenger av hvilket behov du har. For alle vekstlys er ikke like, så det er viktig at man setter seg litt inn i hva plantene dine faktisk trenger for å kunne velge det rette lyste for akkurat din situasjon. I nord trenger vi mer vekstlys for å oppnå de samme resultatene som man får på steder med mer lys, så her er det ekstra viktig å tenke på dette. 

Når du ser etter vekstlys, er det LED du ender opp med og her er det mange gode muligheter. Du kan få pærer du kan bruke i lamper du allerede har, eller du kan kjøpe små stasjoner med vekstlys der du kan sette plantene dine inni. Dette egner seg best til små planter. Du kan også kjøpe lysrør med vekstlys og det er mange valgmuligheter når det kommer til hvordan du kan plassere dem. Tenk over dette før du velger: 

  • Hvor store er plantene dine? 
  • Hvor mye lys trenger de for å trives? 
  • Kan du dekke flere planter med samme vekstlys eller trenger du flere? 
  • Vil du lage en vekststasjon eller bare sikre overvintring av de store, grønne plantene dine? 
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten