Slik lager du den ultimate Pavlova-kaken til 17 mai!

kake

Pavlova har på kort tid blitt den mest populære kaken når vi feirer 17. mai i Norge. Men det er ikke så enkelt å lage en skikkelig vellykket Pavlova.

Visste du at Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova? Kaken ble laget til ære for danserinnen under hennes gjesteopptredener i Australia og New Zealand på 1920-tallet. Uansett, slik lager du den perfekte Pavlova-kaken:

5 enkle triks for en perfekt Pavlova

  1. Romtemperer eggene. Romtempererte egg har best piskeevne og gir derfor større volum.
  2. Bruk en ren bolle av stål eller glass. Fett ødelegger eggehvitens piskeegenskaper og fører til at eggehvitene ikke blir stive. Du kan eventuelt smøre inn bollen med litt sitron, for å fjerne fettrester.
  3. Ta det rolig. Skill ett og ett egg i en kopp, og ha i bollen. Da slipper du å starte helt på nytt, om du skulle få eggeplomme i all hviten underveis. Eggeplomme inneholder fett, så hvis du får eggeplomme i eggehviten kan det bli vanskelig å få den stiv og blank.
  4. Bruk salt. Start med å piske eggehvitene med litt salt. Salt brukes ofte i marengsoppskrifter fordi de bidrar til å gjøre marengsen mer stabil.
  5. Pynte kaken. Vent med å pynte kaken til like før den skal serveres. Da holder bunnen seg sprø og bærene seg friske.

Eggeplommer til overs?
Eggeplommene kan brukes til å lage en eggekrem som du kan blande med krem og ha på pavlovaen. Hvis du ikke skal det – ikke kast eggeplommene.

Her er noen tips til hva du kan bruke de til:

Hvis du har alt fra én til tre eggeplommer til overs kan du enkelt få brukt dem ved å tilsette dem i tillegg til eller i stedet for et helt egg. Dette er supert å gjøre om du skal lage vafler, sveler, lapper eller pannekaker. Hjemmelaget majones eller aïoli er alltid en slager. Det lager du i en fei av et par eggeplommer, olje og noen smakstilsetninger.

Eggeplommer kan også fryses. Eggeplommer kan med fordel røres sammen og oppbevares i en liten plastboks med lokk. Merk gjerne boksen med antall eggeplommer. Eggeplommene bør enten brukes i løpet av et døgn eller settes i fryseren. Det beste er nok å bruke dem straks, så de ikke blir glemt.

Trender og variasjon
Den klassiske versjonen av Pavlova består av marengsbunn med fløtekrem og bær. Mulighetene er likevel mange og kaken kan toppes med nesten hva som helst av frukt, friske bær, sjokolade, nøtter, bærkompott og mye mer.

I tillegg til dette kan du eksperimentere med ulike smakstilsetninger i marengsen, eller leke deg med farger og utforming for å skape små eller store kunstverk.Når den i tillegg er fri for gluten, og kan lages laktosefri er dette den ideelle kaken- også for allergikere.

Kilde: Matprat.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.