Slik fungerer sportsbetting i Norge

Sportsbetting er svært populært i Norge, men hvordan fungerer egentlig sports betting i Norge når Norsk Tipping har monopol på pengespill? Svaret på dette, og en kjapp innføring i de viktigste reglene, får du i denne artikkelen.

Internasjonale plattformer i Norge

Det er mange steder man kan drive med sports betting på nett i Norge. Man kan kose seg med masse forskjellige idretter, og ikke minst finnes det utallige bonuser man kan spille med – som for eksempel folkeautomaten bonuskode. Men de aller fleste plattformene man spiller på er faktisk ikke norske, til tross for at ofte både språket på hjemmesiden og kundeservice er på norsk. Dette er fordi Norsk Tipping fortsatt har monopol på pengespill i Norge, så de norske plattformene du spiller på, er faktisk utenlandske.

Sportsbetting er noe vi har drevet med i årtier, og er faktisk en av de aller eldste formene for pengespill. Hestesport var en av de aller første idrettene vi spilte på, men det i dag er fotball som troner øverst på lista over de aller mest populære idrettene.

Norsk tipping

Til tross for at det ikke virker sånn når man beger seg på nettet, så er det faktisk bare Norsk Tipping som kan tilby pengespill med Norsk lisens. Dette ble gjenetablert i 2021 etter hard kritikk fra flere fronter, men det ble faktisk vedtatt at dette monopolet skulle opprettholdes.

Dette betyr ikke at du som norsk spiller ikke kan kose deg med sports betting på internasjonale plattformer også, for reglene gjelder ikke deg, men plattformene. Hvis du ikke helt vet hva reglene er, og ønsker å føle deg litt mer sikker på at du gjør alt riktig, les videre her.

Dette er reglene du må vite om

Når det kommer til sports betting og pengespill generelt, er det noen rimelig enkle og greie regler du skal forhold deg til som norsk spiller. Noe som overrasker mange norske spillere er nemlig blant annet at de må betale skatt av premiene sine, uansett om de har spilt på en norsk plattform som Norsk Tipping, eller på internasjonale plattformer som tilbyr sports betting. Her er derfor de helt grunnleggende reglene du må vite om:

  • Norsk Tipping har monopol på pengespill i Norge, men dette betyr ikke at det er ulovlig for deg som norsk spiller å spille på utenlandske plattformer.
  • Du må fortelle skatteetaten om alt du vinner, uansett om det er under grensen for skatt.
  • Du må betale skatt av premier med en samlet verdi på over 10.000 kr i året.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten