Slik disker du opp til sommerens begivenheter

lynx

Dagene blir lengre og festdagene flere. Skal du ha gjester i forbindelse med dåp, bursdag, konfirmasjon eller en annen anledning? Her er to tips til hva du kan servere.  

Vår folkekjære Finn Schjøll har designet det blomstrete serviset Kaprifol sammen med Anna Handell. Firkløverens servise er utgitt i samarbeid med Magnor og er inspirert av kaprifol og erteblomst, noen av Finn Schjølls favorittblomster.

Hva med å servere Eggs Benedict på serviset Kaprifol? Det er en nydelig overraskelse når en åpner egget og det renner flytende varm eggeplomme ut på tallerkenen. Serviset Kaprifol er også fullt av overraskelser. Knoppen på terrinen er utformet som en blomst og på terrinlokket er en fugl i ferd med å lande.

Oppskrift: Eggs Benedict med sprø Prosciutto di Parma

Les også:  Lag vafler til vaffeldagen på lørdag

Ingredienser (4 stk)

4 skiver Prosciutto di Parma

4 skiver brioche brød

2 ss rapsolje

3 eggeplommer

180 g smør

1 ss kaldt vann

1 ss sitronsaft

Salt og pepper

2 ss kaldt smør

1 ss eddik

4 egg

1 avokado

Baby leaf salat

Fremgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Legg skivene med Prosciutto di Parma på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Legg skivene med Prosciutto di Parma på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.
  • Stek brioche-skivene i rapsolje til de er gylne på begge sider. 
  • Smelt 180 g smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og la smøret bli lunkent. Ha eggeplommene i en kjele på lav varme sammen med kaldt vann, sitronsaft og litt salt. Pisk kraftig mens sausen står på varmen og begynner å tykne. Spe med det smeltede smøret. Når sausen begynner å bli tykk drar du kjelen av varmen og pisker inn 2 ss kaldt smør for å «stoppe» kokeprosessen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
  • Kok opp en stor kjele med 1 liter vann, 1 ss eddik og litt salt. Knekk et egg oppi en kopp. Lag sirkler i vannet med en skje slik at det blir en «virvelvind» i midten av kjelen. Hell egget i midten av kjelen og la det trekke i 3-4 minutter. Løft egget ut med en hullsleiv og gjenta prosessen til alle fire eggene er posjert.
  • Topp brioche-skivene med skiver av avokado, salat og posjert egg. Topp med hollandaisesausen og sprø Prosciutto di Parma.
Les også:  Restaurantkjeden Pincho Nation til Mo i Rana?

Tips! Det er veldig hyggelig med en meny som viser hva gjestene kan glede seg til.

Dekk bordet i blått med Aspvik
Blått symboliserer mange ting og blant dem er himmelen og uendeligheten, og mulighetene med serviset Aspvik er nettopp det – uendelige. Miks de blå delene med de lyse og kombiner med noe annet du har, kanskje med et tørkle eller en duk du har arvet? Eller kanskje et gammelt bestikk?

Les også:  Oppskrift: Saftig og luftig brytebrød til grillmaten

Ved å velge en tallerken som ikke er alt for stor, sikrer du også minimalt matsvinn. Om du setter skålen med saus på tallerkenen, virker i tillegg porsjonen litt større.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.