Slik bryter du med feriedrikkingen

alkohol sommer

Denne uken er det skolestart over hele landet, og mange skal tilbake til jobb og hverdag. – Ta tilbake hverdagen også når det gjelder alkoholforbruket ditt, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til.

Mange drikker mer alkohol om sommeren. Av-og-til advarer mot at feriekosen for noen vil være starten på et alkoholproblem, og oppfordrer folk til å være ekstra bevisste nå i august.

Les også:  DNT går nye veier for å få folk til å velge Norge i sommer

– Alkohol er vanedannende, og dragningen til alkoholen etter uker med høyt forbruk kan være sterkt. For noen vil det kreve disiplinert jobbing å bryte med sommerens høye alkoholinntak, sier Eriksrud.

Avhengighetsproblemer utvikles som oftest gradvis over tid. Forbruket øker jevnt. Antall dager man drikker alkohol i uka øker, og man drikker mye i hverdagen, ikke bare ved spesielle anledninger. Avhengigheten av den jevne alkoholtilførselen blir sterkere og sterkere.

Les også:  Tips til en brannsikker sommer

– Veien fra forbruk til misbruk er dessverre kortere enn vi tror, og det er lett å overse eller bortforklare faresignalene, sier Eriksrud.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.