Skremmende Bring-utsagn fra Støre

Yrkestrafikkforbundet

Yrkestrafikkforbundet reagerer kraftig på at Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre forsvarte Bring Trucking i partilederdebatten på NRK tirsdag.

– Bring Trucking er symbolet på det fagbevegelsen i Europa ønsker seg bort fra. Derfor er det trist hvis Støre virkelig mener at de representer det moderne Europa, sier Trond Jensrud, generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet. 

«Det er det moderne Europa», svarte Jonas Gahr Støre i Debatten 28. mai, da han ble spurt om hva han syntes om at statlige Bring ansette slovakiske sjåfører til utelukkende å kjøre i Skandinavia.

Les også:  – Effektivt for svindlere å utgi seg som HR-avdelingen

– Det er hverken moderne eller akseptabelt at godssjåfører som stort sett kjører i de skandinaviske landene får slovakisk lønn. På denne måten bidrar den norske stat til sosial dumping, sier Jensrud.

Han viser til at det danske fagforbundet 3F har gått til rettsak i Danmark nettopp på denne bakgrunn. 

Postens konsernsjef Tone Wille, bekreftet i Dagsavisen 22.10.18 at sjåførene i Bring Trucking får slovakisk lønn, bortsett fra når de er på kabotasjeoppdrag i Norge. Det betyr at sjåfører som kun kjører i Skandinavia får lønnsbetingelser fra Slovakia, hvor de ikke utfører arbeid.

Les også:  ISS og Adecco inngår samarbeid for Ukraina

– Støre har helt rett i at det trengs langt flere og mer effektive kontroller at utenlandske kjøretøy på norske veier. Men jeg håper virkelig at han ikke at han ønsker å forsvare Bring på den måten det framkom i debatten, avslutter Jensrud.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.