Seilturer i Thailands eventyrlige øyverden

thailand

Thailand er velkjent for alle solhungrige nordboere som vil ha hvite strender, svaiende palmer og kjølige drikkevarer i et land med lave priser. Men det populære ferielandet her mye mer å by på.

Noe mer ukjent er Thailands fantastiske øyverden med små og store øyer i alle former og fasonger som kan nås med båt. Rederiet Star Clippers som har spesialisert seg på fantastiske seilcruises rundt om i verden, tilbyr ukescruise fra Phuket med daglige besøk til de idylliske øyperlene i Andamanhavet.

Star Clipper seiler blant annet til Phang Nga Bay kjent fra James Bond filmen «The man with the golden gun». Og til de kjente Similan øyene, samt Ko Surin, Hin Daeng, Ko Rok Nok, Ko Kradan og Ko Hong. Noen av disse øyene ligger langt ute til havs men strendene deles med besøkende fra fastlandet som fraktes ut i hurtiggående småbåter. På den nordlige ruten fra Phuket har man en dag på vakre Langkawi i Malaysia, og på den sydlige ruten ankommer skipet Penang. Slik blir det mulig å også oppleve enda et land og en ny kultur i denne delen av Asia.

Krystallklart vann
Det spesielle for mye av Thailands øyverden er turkisblått, klart vann, god sikt, fantastiske korallrev og rikt liv under havets overflate. Mange strender er langgrunne, og helt perfekte for alle de som reiser med barn.

Daglig ankommer man en ny, fantastisk øy hvor Star Clippers tenderbåt tar gjestene med til strendene. Star Clippers sportsteam har snorkleutstyr, kajakk, windsurfing, små seiljoller og padlebrett for alle som vil prøve aktiviteter til vanns.

Foretrekker man å bli ombord, eller veksle mellom utflukt og behagelig cruiseliv, kan man også delta på de samme aktivitetene rett fra skipet.

Mange vil også klatre opp i masten under betryggende oppsyn fra besetningen. Og med sikkerhetssele. Halvveis oppe i masten kan man filosofere rundt tilværelsen i de gamle seilskipene hvor sjømennene måtte klatre til topps i mørke og stormfulle netter og reve seil. Det er dette som er en del av totalopplevelsen: Å få et innblikk i tidligere tiders transport og skikker til sjøs.

I dag foregår seilheisingen delvis ved hjelp av elektriske vinsjer. Men det er også mulig å være med på skikkelig seilheising. Uansett er det en opplevelse å stå på dekket midt oppi alt det som skjer og høre kapteinens ordre og høre de første smellene i seilene når vinden river i.

Ofte settes seilene rundt solnedgang til lyden av Vangelis’ Conquest of Paradise. Da er nesten alle på dekk for å se på alt liv og røre, gjerne med et glass musserende i hånden, for å følge seil og sol og vind og skip og føle seg nær noe historisk som fulgte menneskeheten i tusener av år.

Bordets og glassets gleder
Ombord et cruiseskip handler det også mye om mat. Etter seilheising og den velkjente musikken fra Vangelis, er det tid for middagsservering og mange velger en god flaske vin fra skipets allsidige vinliste.

Her er det linservietter og levende pianomusikk. Er man i tvil om hva som er best den kvelden, er alle rettene forhåndslaget og stilt ut ved inngangen slik at man kan se hvordan de ser ut og hva som frister mest.

Skal det være fisk? Kjøtt? Salat, suppe, dessert? Her kan du spise tre forretter eller to desserter. Mat og middag er et høydepunkt ombord på Star Clipper.

Etterpå? En drink i baren på dekk, være med på underholdning. Eller bare se på.

Mulighetene er mange, også på et mindre og intimt skip. Her hilser man og snakker med de fleste av medpassasjerene etter en stund. Man har en tendens til å koble ut hverdagen mens man seiler.

Det fineste? Det er å ligge på en strand på en øy langt ute i Andamanhavet og beundre skipets stolte profil der det ligger for anker med de fire mastene. Når alle er tilbake ombord skal seilene opp og bringe alle til nye, spennende og romantiske reisemål.

Tre av verdens største seilskip
Star Clippers har i dag tre av verdens største seilskip. Skipene kan kaste anker i mindre havner og besøke havner ofte uberørt av større cruiseskip, og tilbyr fasiliteter og atmosfære som på en privat yacht.

Alle tre skipene har teakdekk, svømmebasseng, uformell stemning, en hyggelig Tropical Bar på dekk samt pianobar og er store nok til å tilby førsteklasses innkvartering og måltider.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.