Satser på rorbu-turisme i Lofoten

å rorbuer as

Lofoten har med tiden blitt et populært reisemål for turister fra både inn- og utland. Årsakene er den imponerende naturen, maten og den autentiske følelsen av å overnatte i de berømte rorbuene.

En av destinasjonene i Lofoten som satser på den økende turismen er Å i Lofoten der selskapet Å Rorbuer AS har både rorbuer og restaurant.

– Her kan man nyte en aperitif, 5-retters middag eller en kaffe avec, kombinert med omvisning og historier fra Ellingsen familiens tid på Fiskeværet i Å, sier Christine Ilstad som jobber på Brygga restaurant.

Og stedet har virkelig mye sjarm å by på. Her finner du også Norsk Fiskeværsmuseum, et av de best bevarte og komplette gamle fiskevær i hele Norge.

Museets hovedtema er livet i fiskeværet fra 1800-tallet og lofotfisket. Her kan du også besøke flere bygninger med varierte utstillinger som naust, trandamperi, husmannsstue, smie, vedskjå, tørkeloftet, postkontoret, rorbu og bakeri.

Nå satser de også på utenlands turisme med egen nettside der temaet er rorbuer i Lofoten, eller fisherman cabins, som det heter på engelsk.

I tillegg satses det på helgeturer fra nærområdene.

– Lørdag på Brygga Restaurant i Moskenes har vi en av Norges beste trubadurer. Kent Aune, denne sangfuglen er kjent fra Twosome og bandet Ramp. Var med i The Stream og med i Korslaget, team Bjarne. Ferge fra Bodø fredag 16.45, ankomst Moskenes 20.00. Og vi har overnatting til veldig hyggelig pris. Dessuten er det mulighet for fisketur i helga om været tillater det, sier Arne Kristian Andreassen som er primus motor for Å Rorbuer AS.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.