SAS med 14 nye direkteruter og fem nye destinasjoner

sas

I sommerprogrammet for 2020 starter SAS 14 nye direkteruter fra Skandinavia, og lanserer fem helt nye destinasjoner. Fra Oslo åpner SAS en direkterute til Valencia, og fra Bergen kan du kommende sommer fly direkte til Barcelona. Fra Haugesund lanseres også en sommerrute til København

Neste sommer starter SAS nye direkteruter fra Skandinavia til flere av de mest populære reisemålene i Sør-Europa rundt Middelhavet, som italienske Bari, Rhodos, Tivat i Montenegro, Zadar i Kroatia og Valencia. Den nye ruten fra Oslo til Kyiv som starter senere i høst, fortsetter til sommeren. 

– Det er gledelig at så mange velger å reise med SAS i feriemånedene, så vi videreutvikler tilbudet vårt i samsvar med hva våre kunder ønsker også for neste sommer, sier finansdirektør i SAS, Torbjørn Wist.

SAS’ nye ruter fra Oslo til Valencia og fra Bergen til Barcelona gjør at SAS vil fly til seks spanske byer fra Norge neste sommer. Fra april øker SAS også antall daglige avganger mellom Trondheim og Stockholm og mellom Oslo og Aalborg. For vestlandsregionen vil vi se en ytterligere forbedring av de internasjonale flyforbindelsene gjennom at Haugesund får en direkterute til/fra København.

– Det er av stor betydning for Vestlandet med en kobling direkte til/fra København og det globale SAS og Star Alliance nettverket, enten det gjelder med fritids- eller jobbrelaterte reiser, sier Torbjørn Wist.

Fra København åpner SAS nye ruter til italienske Bari, montenegrinske Tivat og kroatiske Zadar, tre ferieperler ved Adriaterhavet som byr på fantastisk bading og pittoreske, historiske omgivelser. En fjerde nyhet fra den danske hovedstaden er det klassiske feriestedet Rhodos i Hellas. Dessuten øker SAS kapasiteten mellom København og St. Petersburg i takt med at visumreglene til St. Petersburg nå lettes opp.

Fra Stockholm forlenger SAS sesongen til Beirut, en etterspurt nyhet av mange reisende. Luxemburg får også en utvidet rutetabell med flere avganger og blir en året rundt-destinasjon. Mange av de nye rutene vil bli trafikkert med fly av typen Airbus 320neo, markedets mest drivstoffeffektive fly.

– SAS jobber ambisiøst for å redusere det negative klimaavtrykket, med løpende reduksjon av skadelige utslipp fra selskapets virksomhet. Nye fly med lavere drivstofforbruk, satsinger på biodrivstoff og CO2-kompensasjon for EuroBonus-medlemmenes reiser er noen eksempler på omstillingen til en mer bærekraftig reisevirksomhet, sier Torbjørn Wist.

SAS’ kunder kan også nå selv kjøpe miljøvennlig biodrivstoff tilsvarende hele eller deler av den flyreisen de selv skal foreta. Tjenesten er tilgjengelig når man bestiller flyreisen, og koster NOK 100,- for hvert 20. minutts flytid. Tilbudet er selvsagt frivillig og pengene går helt uavkortet til kjøp av avansert biodrivstoff.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.