Salget av vinterens feriereiser avslører nye reisetrender

ferie

Sommeren har så vidt rukket å takke for seg, men mange har allerede sikret seg varmegrader i vinter. Kanariøyene holder fortsatt på førsteplassen, men utfordrere smyger seg innpå fra øst – og barnefamiliene har en soleklar feriefavoritt! Her er vinterens reisetrender.

– Salget av vinterens reiser ligger foreløpig på samme nivå som i fjor, men de siste ukene har trykket økt markant. Samtidig oppgir hele 64 prosent at de ikke har bestilt enda, men definitivt skal reise – så alt tyder på at det gode reiseåret vil fortsette, sier Beatriz Rivera, Presseansvarlig i Apollo.

Kanariøyene er fortsatt vinterens mest populære reisemål, og foreløpig også de best solgte. Gran Canaria holder på førsteplassen, men det er Fuerteventura som øker mest – med hele 16 prosent sammenliknet med fjoråret.

– Vi har rett og slett fått øynene mer opp for øyenes unike karakterer. Eksempelvis utmerker Fuerteventura seg i år som familiefavoritten blant Kanariøyene, mye takket være de langstrakte strendene, det store aktivitetstilbudet og Europas største sportsanlegg Playitas, sier Rivera.

Også på Gran Canaria oppdager stadig flere øyas mindre kjente og mer polerte sider. Trendy feriebyer som eksklusive Meloneras og idylliske Puerto de Mogán vokser, samtidig som storfavoritten utmerker seg blant fottur-, og andre friluftsentusiaster grunnet sin majestetiske natur.

I en undersøkelse gjennomført av Apollo oppgir 7 av 10 sol og bad som hovedgrunn til å reise på vinteren. På en solid andreplass ligger ønsket om å oppleve noe helt annerledes og bli kjent med nye steder, kulturer og smaker. Derfor er det ikke overraskende at Thailand er reisemålet som øker aller mest.

Salget hos reisearrangøren er langt over doblet mot fjoråret og allerede er snart halvparten av pakkereisene dit solgt. Også Emiratene utmerker seg på salgstoppen, med over 70 prosent økning de siste fire ukene sammenliknet med fjoråret.

– Interessen rundt Thailand i år er enorm, vi har aldri hatt så fulle fly hit så tidlig. Direkteruten til Krabi går så det suser, men den største økningen er på ruten til Bangkok – hvor 75 prosent av gjestene våre flys videre til Hua Hin og Koh Samui, sier Rivera.

Rivera tror årsakene til den økte interessen til mer «eksotiske» reisemål østover er mange, men trekker frem særlig to ting: Vår økende eventyrlyst og Apollos valg om å «modernisere» sine pakkereiser på vinteren.  

– Å inngå strategiske samarbeid med flyselskap som Emirates, Qatar Airways og Thai Airways, åpner ikke bare dørene for nye og spennende reisemål. Det gjør også at vi kan tilby førsteklasses pakkereiser til noen av bransjens beste priser. Når det ikke koster mer å reise til Dubai enn til Kanariøyene, blir det for mange enklere å utvide horisontene litt, forklarer hun.

Det er ikke bare på salgstoppene Emiratene utmerker seg, reisemålet er også barnefamilienes førstevalg i år. Hele 31 prosent av Apollos gjester dit er nemlig familier – over dobbelt så mange som til Gran Canaria!

– I Emiratene venter ikke bare unike opplevelser for hele familien, men også solgaranti og flotte strender. Legger du til kort reisevei og fantastiske hoteller, forstår jeg godt hvorfor familiene trekkes hit, smiler Rivera.

For de som må overtale tenåringen i hus til å bli med på vinterens familieferie, har hun også et helt spesielt tips: Velg et reisemål med et bredt spekter av muligheter.

– Ungdommer vil utforske, oppdage og oppleve! Det er ikke tilfeldig at Egypt er det reisemålet med flest tenåringer i reisefølget hos oss – her bor man utrolig bra med et krystallklart hav av muligheter rett utenfor døren. Dykking i verdensklasse, underverker og adrenalinrush på firhjuling? Ja, takk!

En annen ide er å bytte ut badeferien med en spennende . Hos Apollo trender både USAs østkyst og fascinerende Tokyo. Har man bare en helg til overs er klassikeren London vinterens mest populære by, etterfulgt av Roma og Gdansk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.