Roy Jacobsen følger opp suksessromanene fra Helgelandskysten

cappelen damm

Roy Jacobsen er en av Norges mest leste forfattere. Flere av bøkene hans, som «Seierherrene» og «Vidunderbarn», er blitt folkelesning i Norge.  Også de tre romanene «De usynlige», «Hvitt hav» og «Rigels øyne» har oppnådd stor suksess, og i Norge har opplaget på de tre bøkene fra Helgelandskysten passert over en halv million. 

Nå følger Jacobsen opp sin bestselgende trilogi med en ny, fjerde roman.
1. oktober lanseres Bare en mor.

Norgeshistorie sett nedenfra
«De usynlige» er den første av bøkene i den såkalte Barrøy-trilogen. «De usynlige» ble en umiddelbar braksuksess da den ble lansert i 2013. Historien utspiller seg på en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten. Vi møter Ingrid og familien hennes på Barrøy, som vi også følger videre i romanene «Hvitt hav» (2015) og «Rigels øyne» (2017). De tre bøkene er beskrevet som et stykke norgeshistorie skildret nedenfra, men fortellingene er universelle og treffer bredt også ute på det internasjonale markedet.

Rettigheten til Roy Jacobsens bøker er solgt til over 40 språkområder, og Jacobsen ble som første nordmann shortlistet til den gjeve Man Booker International Prize for romanen «De usynlige». Med samme bok ble han også nominerte til Dublin Literary Award.

Første opplag på 17 000 eksemplarer
1. oktober kommer bind 4, som har fått tittelen «Bare en mor». I hovedrollen finner vi også denne gang en sterk og usedvanlig kvinne. Vi møter igjen Ingrid og Barrøy-samfunnet.

«Bare en mor» er en roman om ansvar, foreldreskap og oversette sider ved vår nære fortid. Boken er allerede før utgivelsen i Norge solgt til Polen, Estland og Tsjekkia. I Norge blir første opplag på hele 17 000 eksemplarer.

Bør lære litt mer om hvem vi har å takke for maten
Jacobsens bøker fra Helgelandskysten kan sies å være en romanserie som lære oss noe om hvem vi egentlig er.Bøkene har et felles tema: hukommelse. Hva er det som definerer et lands identitet?

Hvorfor husker og feirer vi det vi husker og feirer, og hvorfor glemmer vi noe annet? 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.