Restauksjonen av laksetillatelser fullført

nfd

Nærings- og fiskeridepartementet holdt før sommeren en auksjon av nye laksetillatelser. 97 prosent av alle tillatelsene ble solgt. En auksjon av tillatelsene som var igjen etter auksjonen, er nå avholdt.

– Vi har nå fullført siste auksjon av laksetillatelser. Dette var tillatelsene som gjensto etter hovedauksjonen i juni. Med dette er den første tildelingsrunden med det nye trafikklyssystemet avsluttet, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Les også:  Enighet om norsk-russisk fiskeriavtale for 2022

Det er tildelt 6 tillatelser, av varierende størrelse, mot et samlet vederlag på 81 millioner kroner. Veksten er tildelt i områder hvor næringens miljømessige avtrykk er vurdert til å være tilstrekkelig lavt.

– Det er gledelig å se at landets lakseoppdrettere fortsatt har et stort ønske om å vokse, og betaler godt for de nye tillatelsene. I denne auksjonen ble det solgt tillatelser for 81 millioner kroner, og årets tildelingsrunde har i alt ca. gitt 4 milliarder kroner. Det meste av inntektene vil komme landets kystkommuner og –fylkeskommuner til gode gjennom Havbruksfondet, sier Nesvik.

Les også:  Statsbudsjettet 2022: - Stimulerer svenskehandelen

80 prosent av inntektene fra salg av nye tillatelser fordeles gjennom Havbruksfondet. Ettersom inntektene fra restauksjonen innbetales etter 31. august, vil dette inngå i utbetalingen fra Havbruksfondet i oktober 2019.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.