Restauksjonen av laksetillatelser fullført

nfd

Nærings- og fiskeridepartementet holdt før sommeren en auksjon av nye laksetillatelser. 97 prosent av alle tillatelsene ble solgt. En auksjon av tillatelsene som var igjen etter auksjonen, er nå avholdt.

– Vi har nå fullført siste auksjon av laksetillatelser. Dette var tillatelsene som gjensto etter hovedauksjonen i juni. Med dette er den første tildelingsrunden med det nye trafikklyssystemet avsluttet, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Les også:  Virke: Svak avslutning på året i byggevarehandelen

Det er tildelt 6 tillatelser, av varierende størrelse, mot et samlet vederlag på 81 millioner kroner. Veksten er tildelt i områder hvor næringens miljømessige avtrykk er vurdert til å være tilstrekkelig lavt.

– Det er gledelig å se at landets lakseoppdrettere fortsatt har et stort ønske om å vokse, og betaler godt for de nye tillatelsene. I denne auksjonen ble det solgt tillatelser for 81 millioner kroner, og årets tildelingsrunde har i alt ca. gitt 4 milliarder kroner. Det meste av inntektene vil komme landets kystkommuner og –fylkeskommuner til gode gjennom Havbruksfondet, sier Nesvik.

Les også:  Industri Energi krever rask utbygging av mer kraft og mer nett

80 prosent av inntektene fra salg av nye tillatelser fordeles gjennom Havbruksfondet. Ettersom inntektene fra restauksjonen innbetales etter 31. august, vil dette inngå i utbetalingen fra Havbruksfondet i oktober 2019.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.