Resell, Wærenskjold, Sveum og Johannessen Norgesmestere i sykkelkross

johanessen nm 2017

I dag var det endelig duket for Norgesmesterskap i sykkelkross på Tromøya i Arendal kommune. Arendal Cykleclub var arrangør og har tidligere også vært vertskap for Norgescup både i 2015 og 2016. Rytterne var svært fornøyde med løypen og været var strålende.

I K-Junior var det Norgescupleder Mari Mohr fra Stavanger SK som kom først til første passering, men Resell kunne stolt ikle seg den berømte norgesmesterskapstrøyen på pallen.

– Det var en hard løype med lite pause. Jeg skapte luke til Mari på det ene hoppet. På NM terreng rundbane var jeg uheldig og pungterte, så det var kjempe gøy og endelig kunne ta en mesterskapstrøye, sier Resell.

I M-junior var det Søren Wærenskjold fra Ringerike SK som tok ledelsen fra start. Wærenskjold kom ikke overraskende alene inn til mål og kan dermed kalle seg for Norgesmester.

– Jeg hadde et tryn og var litt stressa og hadde litt nerver. Det var hardt, men jeg kom mer inn i det etter hvert, sier Wærenskjold.

I K-Senior var det Elisabeth Sveum som kjørte raskest ut fra start og skapte tidlig en luke til resten. Og den beholdt hun.

– Jeg prøvde å komme meg raskest ut fra start. Jeg skapte en luke, men Ingrid kjørte på. Hun har det med å komme mot slutten, så jeg måtte bare kjøre på. Det er jo lett å glemme teknikk på slutten, men jeg klarte det, sier Sveum.

I M-senior var det Tobias Johannessen fra Soon CK som kom først til første passering foran en større gruppe. Johannessen (bildet over) kom til slutt alene inn til mål på bakhjulet til applaus fra publikum.

– Det var en hard og tung løype, så det var ikke så lett å få noe ordentlig forsprang. Jeg fikk en luke i sanda på nest siste runde, så da bare kjørte jeg på, sier Johannessen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.