Rekordmange forsøk på hacking av Bodøposten.no: Angrepet over 2.300 ganger

bodøposten

Bodøposten.no kunne i slutten av mars i år avsløre at nettavisen har blitt forsøkt hacket over 1.400 ganger, ingen av datangrepene var vellykket. Men forsøkene på hacking har ikke avtatt, så langt har Bodøposten.no blitt forsøkt hacket over 2.300 ganger.

Det tilsvarer rundt 40 forsøk på datainnbrudd i døgnet. Nettavisen i Bodø opplever med andre ord et ganske høyt nivå av forsøk på datakriminalitet. Hacking har som mål å bryte seg inn på serveren der Bodøposten.no lagres for å sabotere nettavisen.

Les også:  Norse med første flygning fra Oslo til New York via London

– Vi tar alle forsøkene på hacking med stor ro, vi har gode sikkerhetssystemer. Men den store økningen i både lesere og forsøk på hacking har gjort at vi nylig har oppgradert server og sikkerhetsteknologi. Den nye teknologien har gjort Bodøposten.no raskere å laste i tillegg til at nettavisen er enda mer sikker mot datainnbrudd og sabotasje, sier redaktør Gunnar Andreassen.

At ledende medier og nettsider utsetter for forsøk på datakriminalitet er i utgangspunktet ikke så uvanlig.

Les også:  Unikt batteri-partnerskap skal gi kompetanseløft

– Det virker som at dette er noe vi må leve med, populære nettaviser og nettsider utsettes for forsøk på sabotasje, jo mer populær Bodøposten.no blir – jo mer forsøk på hacking kan vi regne med, sier Gunnar Andreassen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.