Rekordmange barn får sykkelopplæring fra NAF

naf

NAFs sykkelopplæring, Sikker på sykkel, blir stadig større. I år ble det satt nok en rekord. – Over 40 000 barn fra hele landet har deltatt i Sikker på sykkel. Målet er at enda flere barn skal bli med neste år, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i medlemsorganisasjonen NAF.

Hvert år inviterer NAF skoler i Norge til å delta i Sikker på sykkel – et opplæringsprogram for elever i alderen 10 til og med 12 år. Barna får trening i både praktiske og teoretiske ferdigheter, og lærer å mestre sykkelen i ulike situasjoner.

Deltakerrekord i år
I år har rundt 40 300 barn deltatt i lokale prøver på skolene, deretter i distriktsfinaler og så landsfinale. Frivillige fra NAF over hele landet stiller opp for å hjelpe skolene til å gjennomføre opplegget. De to beste jentene og de to beste guttene fra landsfinalen kommer videre til europafinalen som i år er i Budapest 7. september. 

– I europafinalen skal barna gjennom tolv tekniske sykkeløvelser, i tillegg til to teoriprøver. Det er en rekke elementer deltakerne må være gode på; de må ha øvd på balanse, fritt blikk og kunne trafikkreglene, sier Sødal.

Tidlig innsats for trafikksikkerhet
For å nå nullvekstmålet om at trafikkveksten i byene skal tas med sykkel, gange og kollektivtrafikk, bør barn sykle mer og ikke minst bli trygge trafikanter. I over 50 år har NAF arrangert sykkelprøver, og Sikker på sykkel er en tidlig innsats for trafikksikkerhet blant ungdom.

– Gjennom at de får god kontroll på sykkelen, blir de tryggere i trafikken og får forståelse for konsekvensene av egne handlinger. Vi har som mål å øke fra 40 000 deltakere i 2018 til minst 50 000 deltakere i 2019. Det langsiktige målet er å nå 50 prosent av alle skolebarna i gjeldende aldersgruppe, avslutter Nils Sødal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.