Papillon vinner Jenteprisen 2019

plan norge

Årets Jentepris går til Papillon – en organisasjon som jobber for sosial inkludering av unge flerkulturelle kvinner i Bergensområdet.

– Gode mennesker skaper gode ting. Vinneren i år treffer på denne beskrivelsen, sier juryleder Navjot Sandhu.

Gjennom arbeidstrening, nettverksbygging, språkutvikling, sang, dans og håndarbeid, tilbyr Papillon en møteplass for unge flerekulturelle jenter og kvinner i Bergen. Organisasjonen drives av åtte kvinner som selv har vært unge minoritetsjenter i Norge, og kjent på hvilke utfordringer dette kan bringe med seg.

– «Din historie former dine vinger» er vår visjon. Vi jobber med å fremme menneskeverd med særlig fokus på kvinners rettigheter. Vi ønsker å fremme felleskap og tilhørighet og oppfordrer unge kvinner til å delta i demokratiet, og ta egne bevisste valg, sier Leila Rossow som startet Papillon i 2016.

Les også:  Ny undersøkelse: Vil bruke mer på forsvar

Papillon er svært takknemlige for å motta prisen.

– Det å motta Jenteprisen er en kjempestor anerkjennelse av det Papillon gjør. Det vil bety veldig mye for de jentene og kvinnene vi jobber med. Det at noen ser oss, motiverer oss til å fortsette å utvikle organisasjonen vår, sier Leila Rossow. Hos Papillon kan jenter komme for å snakke med en voksen om vanskeligheter, eller dele kunnskap og gi støtte til andre i samme situasjon.  

Les også:  Ny undersøkelse: Vil bruke mer på forsvar

– Papillon gjør en forskjell utover det en kan forvente. Ved å samle unge kvinner i en særdeles sårbar situasjon, og gi dem håp og kraft til å endre sin fremtid, har årets vinner satt seg på kartet som viktige endringsagenter. Vinneren bruker mangfold som et verktøy for å skape stabilitet og robusthet for jentene som oppsøker dem, sier juryleder Navjot Sandhu.

Les også:  Ny undersøkelse: Vil bruke mer på forsvar

– Jenteprisen har blitt en viktig pris for å løfte frem dem som utgjør en forskjell for jenters rettigheter og jenters situasjon. Papillon er en verdig prisvinner som gjør en ekstra innsats for flerkulturelle jenter og unge kvinner i Norge, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.