Over 50 prosent flere grunnstøtinger i sommer

redningsselskapet

Redningsselskapet har hatt en travel start på sommeren. Redningsskøytene rykker oftest ut til båter med fremdriftshavari, mens det er grunnstøtinger som øker mest.

Fra 1. mai til 14. juli har antallet grunnstøtinger økt med hele 53 prosent – fra 121 i fjor til 181 så langt i sommer. Redningsselskapet oppfordrer båtfolket til å løfte blikket.

– Vi ser at en del går på godt merkede skjær og grunner. Noen av disse hendelsene kunne nok vært unngått om flere om bord fulgte med på det som skjer forut for båten, sier Hasse Lindmo, direktør for kommunikasjon og bærekraft i Redningsselskapet.

Les også:  Bilister skifter til sommerdekk for tidlig

Tidenes båtsommer har gitt mange nye brukere på sjøen i både store og små farkoster.

– Til tross for veldig stor aktivitet til sjøs, har det ikke vært flere alvorlige ulykker enn normalt. Vi ser at båtfolket er flinke til å vise sjøvett, men den generelle oppdragsmengden går opp når det er flere som bruker sjøen, sier Lindmo.

Siden 1. mai har Redningsselskapets 52 redningsskøyter hatt 2 576 oppdrag. I mai og juni var økningen i antall oppdrag på over 40 prosent, med størst oppgang i Oslofjorden. Så langt i juli har den prosentvise økningen vært noe lavere, hovedsakelig på grunn av relativt dårlig sommervær sørpå.

Les også:  Test deg selv: Hvilket kroppsspråk signaliserer du når du dater?

I sommer har redningsskøytene bistått båter med motorhavari eller tau i propellen hele 1 456 ganger. Det er 27 prosent opp fra samme periode i 2019.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.