Østberg og Eriksen vant Sigdalsrally

rally

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen vant denne helgen Sigdalsrally, den første runden i årets Rally-NM i sin Citroen C3 R5.

Rallyet besto av åtte fartsprøver på til sammen 92 kilometer, og gikk på gode vinterveier med is-såle og brøytekanter. Det ble avsluttet med 9,58 kilometer power stage, etter samme modell som i VM.

Mads og Torstein vant alle åtte etapper, og var til sammen 1 minutt 27,9 sekunder før nummer 2, Anders Grøndal, med svenske Thomas Thunstrøm på 3.

Les også:  Dårligere veier: Regjeringen vil ha smalere veier grunnet klima

Ettersom Thunstrøm kjører utenfor NM, ble det Trond Sveinsvoll, også han i Citroen C3 R5, som tok den siste pallplassen i første NM runde. 

Dette var det første løpet på vinterføre for Mads og Torstein siden Rally Sweden i fjor. Mads har jobbet for og med Citroen i hele 2019 med utvikling av bilen, så mye har skjedd siden den gang.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Vi gjorde forskjellig testing av oppsett, og det vi endte med virker tett opp mot perfekt, sier Mads Østberg.

Les også:  Skjult reklame: Advarsel til TV 2 i Eliteserien

Østberg sier at han er svært fornøyd med bilen, og at det er godt å se at farten stemmer med følelsen, også når de sammenlikner seg med konkurrentene. 

– Det er også positivt med en god opplevelse, og samtidig se at teamet fungerer perfekt, før vi starter første VM runde, Rally Monte Carlo, neste uke, sier Østberg.

Mads og Torstein skal kjøre full VM-sesong for Citroen i WRC2. De har også en runde til i NM på programmet, Rally Finnskog, første helgen i februar.   

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.