Oslo vest-folk kjører mest med småpromille på ferie

alkohol bilfører

4 av 10 på Oslo vest sier det er sannsynlig at de vil drikke alkohol og kjøre bil i utlandet, det dobbelte av tallene på landsbasis.

I den ferske undersøkelsen fra Ipsos for Gjensidige svarer folk om sannsynligheten for at de ville kjørt i Syd-Europa etter et glass øl eller vin. Blant folk fra Oslo vest svarer 41 prosent at det er sannsynlig. Tilsvarende tall på landsbasis er 23 prosent.

– Det er interessant at folk i Oslo vest skiller seg så vesentlig ut, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Han har ikke noen åpenbar forklaring på dette.

– Men det kan jo ha sammenheng med de såkalt kontinentale drikkevanene, med et glass i ny og ne, som kanskje er mest utbredt i storbyene. Dette gir dermed også utslag i denne type målinger, sier han.

Det krystallklare rådet er uansett å ligge unna flaska knyttet til bilkjøring, uansett tid og sted.

– Alkohol i forbindelse med bilkjøring er livsfarlig. Det må folk ta innover seg, sier Rysstad. Hans krystallklare råd er: Dont drink and drive, noe som også gjelder på ferie i utlandet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.