Ønsker flere innovasjonskandidater fra Nordland

kulturdepartementet

Kulturdepartementet og Design og arkitektur Norge ønsker flere kandidater fra Nordland til Innovasjonsprisen for universell utforming. Nå utvider de nominasjonsfristen med én måned.

– Jeg er sikker på at det er mange aktører i Nordland som jobber veldig godt med å utvikle nyskapende løsninger til glede for et mangfold av mennesker. Det fortjener de anerkjennelse for. Vi oppfordrer alle til å søke eller nominere prosjekter som bør løftes fram som gode eksempler på innovasjon og inkludering, sier programleder Jannicke Hølen i Design og arkitektur Norge (DOGA).

Les også:  1 av 3 i Nordland forstår ikke et sjøkart

Til høsten skal Innovasjonsprisen for universell utforming deles ut for fjerde gang. Fram til utgangen av mai er det mulig å nominere kandidater til prisen. 

– Skal vi kalle oss et likestilt samfunn med like muligheter, må vi utvikle omgivelser og tjenester som gjør det mulig for alle å leve aktive og selvstendige liv. Bærekraften i vårt samfunn er avhengig av at alle har mulighet til å bidra. Derfor er denne prisen så viktig, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Les også:  Oppfordrer reisende i Nordland til å sjekke trafikkinformasjon for ferjer

Jannicke Hølen i DOGA forteller at hensikten med prisen er å løfte fram de mest inkluderende innovasjonsprosjektene i Norge. Dagens spesielle situasjon med nedstenging av store deler av samfunnet, bekrefter ifølge Hølen behovet for produkter, tjenester og digitale løsninger som alle kan bruke uavhengig av for eksempel alder, funksjonsgrad, kultur og teknologinivå. 

– Inkludering er god samfunnsøkonomi fordi det garanterer at ingen stenges ute. Tvert imot får alle delta på like premisser, uansett hvilke forutsetninger de har. Brukerinnsikt fra de med størst utfordringer kan bidra til innovasjon og løsninger som skaper begeistring hos en utvidet målgruppe. Her ligger det mange forretningsmuligheter. Jeg håper vi får se mange spennende kandidater til årets pris, ikke minst fra Nordland, sier hun.

Les også:  Oppfordrer reisende i Nordland til å sjekke trafikkinformasjon for ferjer

Innovasjonsprisen for universell utforming hedrer virksomheter, designere og arkitekter som på en nyskapende måte har utviklet produkter, tjenester og omgivelser som bidrar til et mer inkluderende samfunn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.