– Omsetningstapet må være avgjørende

mat middag

– Pakken fra regjeringen bidrar til at bedriftene kan betale regningene sine. Det er bra og nødvendig. Når detaljene nå skal på plass er det avgjørende hvor hardt bedriftene er rammet, og ikke om bedriftene ble pålagt å stenge eller ikke. En bedrift som ikke får levert varene sine er akkurat like hardt rammet som en bedrift som er påbudt å stenge, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Les også:  Norge og Storbritannia er enige om en bilateral fiskeriavtale for 2023

– Vi har forståelse for at det er et omfattende arbeid å få på plass en slik ordning, men for mat- og drikkeprodusentene teller nå hver dag. Når restauranter, kantiner og hoteller stenges, stopper en stor del av etterspørselen etter mat- og drikkevarer opp. En slik stans forplanter seg bakover i verdikjeden og får store konsekvenser for alle bedriftene i vår næring, sier Brubakk.

Les også:  Riksrevisjonen: Null avkastning etter 13 år med Investinor!

– Vi vil derfor bruke dagene som kommer til å jobbe hardt for at tiltakene skal baseres på omsetningstap. Hovedlinjen for å bestemme størrelsen på kompensasjonen må være fallet i omsetning, ikke om virksomheten er blitt pålagt å legge ned driften, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.