Økt interesse for Finland blant norske investorer

finland

Ragde Eiendom kjøper tre Plantasjen-eiendommer i Finland. Selger er Oslo Pensjonsforsikring (OPF).

Salget fra OPF omfatter tre Plantasjen-eiendommer lokalisert i henholdsvis Vasa, Borgå og Espo i Finland. OPF har vært eier av eiendommene siden 2010, da OPF overtok disse som nybygg fra Plantasjen. De tre eiendommene har lik leiestruktur, med cirka 17 års gjenværende leieavtale med Plantasjen.

– Dette har vært en god investering for OPF og med enkel forvaltning, men det var nå naturlig for oss å selge. Salget er i tråd med vår strategi om å konsentrere direkte eiendomsinvesteringer i Norge. Vi vil fortsatt investere i eiendom i utlandet, men da primært gjennom fond, sier Paul Børseth i OPF.

Pangea Property Partners AS og Advokatfirmaet Thommessen har vært rådgivere for OPF i forbindelse med salget.

– Det var bra interesse for eiendommene og en god spredning blant både internasjonale og norske aktører. For å nå bredt ut til aktuelle investorer for det finske markedet ble prosessen gjennomført i samarbeid med Mrec OY i Finland, men til slutt ble det altså en norsk kjøper, sier partner Linn Idsø Brenne i Pangea Property Partners. Hun legger til at det ble en morsom twist å jobbe cross-boarder med to norske aktører.

Ragde Eiendom har vært opptatt av den langsiktige kontantstrømmen som eiendommene representerer, og er tilfreds med å kunne overta eierskapet for de tre Plantasjen-eiendommene.

– Profilen på denne investeringen passer i miksen i vår portefølje fordi den gir en langsiktig forutsigbarhet. Det at Finland fortsatt har mer attraktive yield-nivåer, kombinert med en forventning om at makroforholdene er i ferd med å styrke seg, gjør dette til en attraktiv investering for oss, sier Edgar Haugen i Ragde Eiendom.

Advokatfirmaet Haavind har vært rådgiver for Ragde Eiendom, sammen med Carnegie.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.