Ny seier til Østberg i Rally Sweden

PSA Norge

Mads Østberg og Torstein Eriksen sikret sin andre VM-seier på rad i WRC2 under Rally Sweden denne helgen. Dermed har de og deres nye Citroën C3 R5 vunnet de to første løpene og sikret seg en klar ledelse i VM.

Arrangørene av Rally Sweden, som har etapper både i Norge og Sverige, var under tøft press på grunn av lite snø og is. Takket være hardt arbeid fra alle involverte, klarte man likevel å gjennomføre et rally som til slutt endte med rett under 15 mil med fartsetapper.

Årets Rally Sweden var det 14. for Mads Østberg, og han fikk bruk for all den erfaringen han har opparbeidet seg, for etappene bød på svært varierende forhold.

– Dette var ikke et typisk Rally Sweden, på slutten var det mest grus og svært lite snø. Vi klarte likevel å tilpasse oss til forholdene og levere en god helg. Jeg visste at det ville bli et tøft rally med mange gode skandinaviske førere til start, men vi klarte å ta ledelsen i WRC2 og holde den helt til slutt, sier Mads Østberg.

Han sier også at bilen fungerer bedre sammenlignet med fjoråret, noe som gir god grunn til optimisme.

– Nå skal vi utnytte den lange pausen frem til Rally Portugal så godt som mulig, og fortsette å jobbe hardt for å gjøre C3 R5 enda raskere slik at vi kan holde trøkket, sier Østberg.

Med seieren i Rally Monte Carlo, har Østberg nå 50 poeng, og en ledelse på 20 poeng ned til nestemann på listen. Nå er neste løp for Mads og Torstein Rally Portugal 21. til 24. mai.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.