Ny rekord: Sjømateksport for 8,6 milliarder kroner i januar

sjømatråd

Norge eksporterte 200 600 tonn sjømat for 8,6 milliarder kroner i januar. Det er en reduksjon på 7 700 tonn eller 4 prosent i volum og en økning på 992 millioner kroner eller 13 prosent i verdi sammenlignet med januar i fjor.

– Vi legger bak oss et sterkt 2018 som var tidenes år for norsk sjømateksport, og begynner det nye året med gode tall: Det har aldri før vært eksportert sjømat for større verdier i en januarmåned enn i år. Økt etterspørsel har gitt en prisøkning for laks og en verdivekst på 695 millioner kroner, til rekordhøye 5,7 milliarder for laks i januar. Skreisesongen har startet godt, og sammen med en sterk vekst for fryst torsk har vært med på å gjøre januar til tidenes sterkeste i hvitfisksektoren. Dette gjør at vi har en total økning i eksportverdien på nesten én milliard kroner sammenlignet med januar i fjor, sier direktør for markedsinnsikt og markedsadgang i Norges sjømatråd, Asbjørn Warvik Rørtveit.

Forholdet mellom fiskeri og havbruk har i liten grad endret seg fra samme periode i fjor. Verdien av sjømateksporten fra havbruk utgjør 70 prosent, mens volumet utgjør 45 prosent. Verdien har økt med 13 prosent, mens volumet er det samme. 

Verdien av sjømateksporten fra fiskeri har økt med 8 prosent, mens volumet har blitt redusert med 8 prosent.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.