Ny rapport: Høyest økning av konkurser i Nordland

skatt

I april var det totalt 380 konkurser blant norske aksjeselskap. Det er en nedgang på 17 prosent sammenliknet med samme måned i fjor på landsbasis, men den høyeste økningen i konkurser i et fylke hadde Nordland.

Når kredittopplysningsbyrået Creditsafe analyserer årets fire første måneder, er konklusjonen en nedgang i antall konkurser sammenliknet med fjoråret. Totalt sett har 1696 aksjeselskaper gått konkurs så langt i år, mens det i samme periode i fjor var 1742 selskaper. Det er en nedgang på 3 prosent.

Les også:  Creative Heads etablerer seg i Nordland

Så langt i år har vi sett store variasjoner i antall konkurser måned for måned. Mens det var en økning i antall konkurser i mars, var april en måned med stor nedgang.

– I fjor var første del av påsken i mars, mens den i år var i april. Dette er noe som selvsagt påvirker statistikken og absolutt noe vi må ha i bakhodet når vi analyserer denne månedens konkurstall, sier daglig leder i Creditsafe, Per Fjærestad.

Les også:  Grønne hurtigbåter i Nordland en sjømil videre

Ved en nærmere gjennomgang av selskapene som har gått konkurs, kan man også se at det er selskaper med mindre omsetning som har gått i graven i april. Gjennomsnittsomsetningen på de konkursrammede selskapene er nærmere 2,5 millioner kroner, en nedgang på hele 27 prosent sammenliknet med april i fjor.

Den største konkursen denne måneden, sett til omsetning, var Byggfirma Stensland og Byberg AS, med en omsetning på 82 millioner kroner. Den andre største konkursen var elektroentreprenøren Anleggselektro AS, med hovedkontor i Drammen. Siste årsregnskap viser en omsetning på 69 millioner kroner. Det tredje foretaket på listen er Bjørgs Budbil og Transport AS, som i 2017 omsatte 64 millioner kroner.

Les også:  Susanne Lundeng ute med ny Nordnorsk folkemusikk og konserter i Nordland

Nordland var fylket der konkursene økte mest i april, med 42 prosent, mens i Vest-Agder var det en nedgang på 45 prosent.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.