Ny rapport: Batteriproduksjon i Mo i Rana vil gi store ringvirkninger i Nordland

bilbatteri

En ny rapport Menon Economics har utarbeidet for Nordland fylkeskommune ser på ringvirkninger fra grønne industrier som hydrogen, batteri, datasentre og tradisjonell kraftforedlende industri, ifølge Nordland fylkeskommune.

Rapporten viser at batteriproduksjon gir høyest ringvirkninger målt i verdiskaping og sysselsetting, sett i forhold til både kraftbehov og investeringsnivå.

Nordland har en stor kraftproduksjon, og et kraftoverskudd på rundt 7,5 TWh årlig, noe som gir mulighet til å ta en sterk posisjon innen alle disse forretningsområdene. Kraftforedlende industri har lenge vært et satsingsområde i fylkets strategiske næringsutvikling, og Nordland var først ute med en egen industristrategi, ifølge Nordland fylkeskommune.

– Kraftoverskuddet og den fornybare energien som produseres i fylket  skal tas i bruk til grønn omstilling for å nå klimamål, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland (KrF).

Prosessindustrien er en av fylkets største eksportnæringer, kun slått av sjømatnæringen. Nå legger Nordland fylkeskommune til rette for at også de nye kraftforedlende industriene skal etablere seg her. Utredningen fra Menon bringer ny kunnskap inn i dette arbeidet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.