Ny norsk rekord på 50m fri

Norges Svømmeforbund

Nicholas Lia åpnet Bergen Swim Festival i AdO Arena med ny norsk rekord på 50m fri på langbane. Med tiden 22,09 tok han samtidig krav til VM langbane i sommer.

Den nye norske rekorden ble satt ved åpningen av 100m fri. Den forrige rekorden for distansen var 22,10 og ble satt av Nicholas Lia i juli 2021. Nicholas Lia svømmer for Oslo Idrettslag svømming.

– Det ble en god start på Bergen Swim Festival med ny norsk rekord for Lia. Målet var at han skulle ta ny norsk rekord og kvalifisere seg til VM langbane i Fukuoka i juli, og det gjør han på åpningsdagen til BSF. Det skal bli spennende å følge ham, sier landslagssjef Petter Løvberg. 

Bergen Swim Festival arrangeres fra 21.-23. april i AdO Arena, Bergen. Konkurransen svømmes på langbane og er godkjent av World Aquatics (tidligere FINA). Med VM-langbanen i Fukuoka rett rundt hjørnet, er Bergen Swim Festival for mange utøvere blant de siste mulighetene til å ta krav til sommerens VM. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.