– Ny giv for olje- og gassindustrien

olje gass

Statoil kunngjorde tirsdag at planene for utbygging og drift av Johan Castberg-feltet i Barentshavet er klare og skal realiseres. Leveransene til produksjonsskipet er meget viktige for den norske leverandørindustrien.

LO og Fellesforbundet er svært tilfreds med at prosjektet blir realisert. Det har vært ekstra krevende å løfte prosjektet etter at oljeprisen falt, men Johan Castberg-feltet vil være lønnsomt selv med en svært lav oljepris.

Aker og FMC har vunnet kontrakter på leveranser til Johan Castberg-feltet og Snorrefeltet på henholdsvis fire og to milliarder kroner.

– Det er svært gledelig å få konstatert det vi har sagt lenge, nemlig at norske leverandører til olje- og gass er fullt ut konkurransedyktige. Vi gratulerer våre medlemmer og ansatte på FMC, Aker Tranby og i Egersund, sier forbundsleder Jørn Eggum i Fellesforbundet.

Analyser fra Agenda Kaupang viser at prosjektet vil bidra med rundt 47.000 årsverk i Norge i løpet av utbyggingsfasen fra 2018-2022.

– Selv om deler av leverandørindustrien ser lyset i tunellen, er det fremdeles flere segmenter som sliter. Prosjekter som Johan Castberg og Snorre er derfor meget viktige, slår LO-leder Hans-Christian Gabrielsen fast.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.