Ny DNT-hytte for dagsturer i Hammerfest

kebony

Den Norske Turistforening (DNT) har nylig fullført den første av en serie unike dagsturhytter. Målet er å tilrettelegge for at flere kan få oppleve gleden av å gå i fjellet.

Den norske fjellheimen byr på noen av Europas vakreste utsiktspunkter, men flere er krevende å nå for mindre erfarne fjellvandrere. Ved å tilby besøkende et sted å søke ly og samle krefter, skal den nye dagshytta i Hammerfest gjøre det mulig for flere å oppleve denne fantastiske plassen. Det unike designet, med naturlig Kebony-tre rundt hele det sekskantede eksteriøret, har allerede gjort hytta til en egen severdighet blant norske fjellentusiaster.

– Til tross for den utsatte beliggenheten vil Kebonys beskyttende egenskaper sørge for at hytta holder seg fin i mange år fremover, selv med minimalt av vedlikehold. I Kebony er vi stolte over hvilken rolle materialet vårt har hatt i gjennomføringen av dette fantastiske prosjektet på et av de vakreste stedene i Norge, forteller Mette Valen, salgsdirektør i Kebony Norge.

Et ambisiøst designprosjekt
Planleggingen av det ambisiøse designprosjektet begynte i 2015. For arkitektene hos norske SPINN Arkitekter og engelske Format Engineers var det helt essensielt å sikre en glidende overgang til den storslåtte naturen rundt hytta. Da den karakteristiske eggformen var etablert, ble det fort klart at de ville trenge et holdbart og bærekraftig treverk til bekledningen. I tillegg ønsket arkitektene et eksklusivt utseende som skulle komplementere omgivelsene.

Norske Kebony møtte arkitektenes krav til robusthet for vind og vær, bærekraftighet og et unikt utseende. Kebonys revolusjonerende teknologi er en miljøvennlig prosess som modifiserer ubehandlet tre og gjør det like motstandsdyktig som tropisk treverk. Prosessen bidrar også til å gi treverket et unikt estetisk utseende som blir vakrere med tiden.

For fjelleventyrere
I dag står den første av de 15 m2 store hyttene klare. Værbestandig og bærekraftig Kebony på fasaden beskytter både naturen og fjellvandrerne. Det store vinduet lar besøkende nyte den spektakulære panoramautsikten i ro og ly for de tidvis røffe forholdene utenfor.

– Vi er veldig glade for å se at vår ambisjon om å skape et innovativt oppholdssted for fjelleventyrere nå er realisert. Hyttas unike design og egenart sklir perfekt inn i de mektige omgivelsene, mye takket være måten treverket fra Kebony lot seg kombinere med multipanel-utformingen. Vi håper at denne hytta vil fortsette å spre glede og oppmuntre flere til å oppsøke dette fantastiske fjellandskapet i fremtiden, sier James Dodson hos SPINN Arkitekter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.