Ny andreplass for Kristian Blummenfelt i verdensserien i triatlon!

triatlon

I en konkurranse som gikk i Edmonton, Canada kl. 03.20 norsk tid fredag, viste Kristian Blummenfelt fra Bergen hva han er god for. Han ble slått i spurten på oppløpet av spanske Mario Mola etter tøff kniving. Mola leder verdensserien 2018 suverent, og vant serien både i 2017 og 2016.

Etter mye stang ut i 2018-sesongen, fikk Blummenfelt endelig til et godt løp fra start til mål. I fjor tok han en rekke pallplasser i serien, og ble nummer 3 sammenlagt. I år har velt, punktering og magekramper satt stopper for topplasseringer siden Blummenfelt ble nummer to bak Casper Stornes i Bermuda i April.

Casper Stornes var også med i Edmonton og gjennomførte en god konkurranse. Han ble nummer 13, drøyt minuttet bak vinneren i mål.

8 konkurranser
Verdensserien i triatlon består av 8 konkurranser på enten olympisk distanse eller sprint. Gårdagens løp i Edmonton var en sprint. Sprintdistansen består av 750 meter svømming, 20 km sykling og 5 km løp.

Blummenfelt (24) kom opp av vannet som nummer 11 og hadde en jobb å gjøre på syklingen for å ta igjen en ledende gruppe bestående av blant andre briten Johnny Brownlee og formsterke Vincent Luis fra Frankrike. Med litt drahjelp fra Mola, Casper Stornes og dansken Andreas Schilling, tettet Blummenfelt luka. Dermed var en stor gruppe samlet i tet i det de kom inn i skiftesonen før løp.

Forrykende tempo
På løpingen satte Mario Mola øyeblikkelig i gang et forrykende tempo, og det var kun Blummenfelt, Brownlee, Luis, spanjolen Fernando Alarza, sørafrikaneren Richard Murray og australske Jake Birtwhistle som klarte holde følge. Da Mola skrudde opp farten enda et hakk midtveis på løpingen, var det kun Blummenfelt som klarte å henge med.

Med en kilometer igjen forøkte Blummenfelt seg på et rykk, men Mola svarte. Blummenfelt forsøkte å rykke enda en gang, men da Mola på nytt løp forbi 400 meter før mål ble det avgjort. Blummenfelt hadde brukt sine siste krefter og måtte til slutt se seg slått med tre sekunders margin. Mario Mola vant med tiden 51 minutter 15 sekunder. Løpingen gjennomførte han på 14.25. Blummenfelt fikk tiden 14.29 på den 5 kilometer lange løypa. Han svømte 750 meter på 09.09 og gjennomførte syklingen på 26.23.

Også neste konkurranse i verdensserien foregår i Canada, om fire uker. De skal da gjennomføre en olympisk distanse i Montreal. Der får Stornes og Blummenfelt med seg landslagskollegene Gustav Iden og Lotte Miller.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.