NRK søker nytt hovedkontor

tv nyheter nrk

NRK søker nå etter tomt til et nytt hovedkontor i Oslo-området. Det skjer samtidig med at eiendommen på Marienlyst legges ut for salg.

– Det er avgjørende at NRK får nye og mer hensiktsmessige lokaler for å kunne løse oppgavene som allmennkringkaster i fremtiden. Derfor er det en stor og viktig milepæl når NRK nå går fra å utrede mulighetene for flytting, til å starte det konkrete arbeidet med å etablere et nytt hovedkontor, sier NRKs styreleder Birger Magnus.  

Les også:  Næringsministeren tydeliggjør forventningene til Statkraft om fastprismarkedet

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ser fram til arbeidet med å finne den riktige tomta for NRK.  

– NRK trenger et nytt hovedkontor som er bærekraftig, som oppfyller dagens krav til sikkerhet og som gir oss de beste forutsetningene for å løse oppdraget og være en publisist og innholdsprodusent i verdensklasse. Det skal være en arbeidsplass der forholdene ligger til rette for at vi kan ta i bruk og utvikle ny teknologi, utforske nye ideer, lære, dele og samarbeide på tvers av organisasjonen og med miljøer utenfor NRK, sier Eriksen.   

Les også:  Innfører turistskatt i Lofoten

Kringkastingssjefen er opptatt av at NRKs nye hovedkontor skal bli en positiv tilvekst i nærmiljøet.  

– NRK skal være en berikelse for det området vi flytter til. Vi skal møte publikum i et åpent, fleksibelt bygg der vi «vrenger innsiden ut» og inviterer til opplevelser og deltakelse i innholdsproduksjonen. Jeg er sikker på et det blir stort engasjement og mange forslag om hvor NRK skal være i tiden framover, sier Eriksen. 

Les også:  Næringslivet trenger forutsigbar tilgang på rimelig kraft

Forutsetningen for NRKs flytteplan har hele tiden vært at et nytt hovedkontor må kunne finansieres med inntektene fra et salg av dagens hovedkontor. 2. juli i år vedtok Plan- og bygningsetaten i Oslo NRKs planforslag for omregulering av NRKs eiendom på Marienlyst til boligformål. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.