NRK-serien «Twin» til BBC og ARD

nrk

Allerede før «Twin» har hatt premiere i Norge, er serien solgt til BBC. Spenningsdramaet skal også vises på Tysklands største TV-kanal, ARD.

«Twin» har premiere på NRK1 og i NRKs strømmetjeneste NRK TV søndag 27. oktober, men vekker allerede oppmerksomhet internasjonalt.

I tillegg til å ha vunnet internasjonale priser, er serien solgt til over 40 land, deriblant USA, Australia, New Zealand og Benelux.

Siste nyhet ut er at BBC kjøper «Twin». Kristofer Hivjus første norske TV-serie skal også vises på Tysklands største kanal, ARD, som co-produserer serien sammen med NRK og Nordisk Film.

– Vi opplever enorm interesse for «Twin» blant kjøpere, og vi er veldig glade for å ha så mange prominente kringkastere og distributører om bord allerede. Serien har en høyprofilert skandinavisk cast, høy produksjonsverdi og er en av de nordiske TV-seriene innen spenningsdrama det knyttes størst forventninger til. Publikum kan forvente seg fantastiske bilder fra pittoreske Lofoten, så vel som en historie som både begeistrer og beveger sitt publikum, sier Susan Wendt i Trust Nordisk, seriens internasjonale distributør.

– Dette er helt fantastisk og føyer seg godt inn i rekken av norske serier som lykkes stadig bedre. Norge har virkelig satt sitt preg internasjonalt på dramaserie-fronten, sier Ivar Køhn, dramasjef i NRK.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.