NRK-serien Exit vant internasjonal TV-pris

nrk

Den nye, norske dramaserien Exit har vunnet prestisjefylt pris under seriefestivalen Series Mania. – Utrolig stas, sier serieskaperen.

TV-serien, som har premiere til høsten på NRK, vant lørdag kveld prisen International panorama under festivalen som arrangeres i Frankrike.

Serieskaper og regissør Øystein Karlsen, som var til stede under utdelingen for å motta prisen, er veldig glad for å få den.

– Det er utrolig gøy! Det er jo første gang vi viser noe som helst fra serien til et publikum overhode. Og da er man jo livredd; redd for at de ikke skal like den, at den er for drøy, at den leses i en annen kontekst. Så det at Exit har fått denne anerkjennelsen er utrolig stas, sier serieskaperen.

Series Mania er en av verdens største festivaler for TV-drama, der serier fra hele verden konkurrerer om å bli valgt ut til å vises for en samlet TV-bransje. Bare et fåtall blir plukket ut. Exit har blitt vist i klassen International panorama sammen med 14 andre serier fra blant annet England, Tyskland, Argentina og Danmark. Blant disse valgte juryen ut Exit som vinner.

– Det betyr mye å få denne prisen for en serie der alle har strukket seg maksimalt, og ofte langt utenfor komfortsonen. Det er en ren laginnsats. Exit er et ensemblearbeid både foran og bak kamera, sier Karlsen som også har stått bak seriene Dag og En natt.

Exit er en mørk og sjokkerende fortelling basert på virkelige historier fra Norges finansmiljø. Den handler om mennesker som tilsynelatende har alt og er vellykkede, men bak den perfekte fasaden er de både destruktive, samvittighetsløse og fortvilte.

– Det er friskt av NRK å satse på en slik serie. Jeg tror etter reaksjonene i Frankrike å dømme at svært få, om noen, allmennkringkaster i Europa ville turt, i alle fall ikke uten å ville tone den ned. Mens NRK snarere har oppfordret oss til å ikke trekke oss på noe, sier serieskaperen.

Sentrale roller i serien har Agnes Kittelsen, Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann, Jon Øigarden og Simon Berger. Sistnevnte var også i Frankrike for å motta prisen. Flere andre skandinaviske stjerner er også med i serien.

– Man ser jo på rekken av skuespillere her at det er et lag som spiller hverandre gode, og fagfolkene bak kamera har også gjort en fantastisk innsats, forteller Karlsen.

Vegard Stenberg Eriksen i NRK og eksekutiv produsent for Exit, er begeistret over at serien får pris under festivalen.

– Exit skiller seg ut. Serien er provoserende og viktig. Det er en serie som vi tror vil skape engasjement, en snakkis rundt kaffeautomatene. At den har fått anerkjennelse på en så stor festival før den publiseres på NRK, gir oss en trygghet på at vi har gjort en god jobb. Vi ser frem til å la den få møte det norske publikum, sier Eriksen som også har vært på festivalen.

Exit har premiere på NRK1 og i strømmetjenesten NRK TV høsten 2019. Serien på åtte episoder er produsert av Fremantle for NRK og er Fremantle Norges første dramaserie. Manus og regi er ved Øystein Karlsen, produsent er Hege Skjerven Johansen, Petter Testmann-Koch og Vegard Stenberg Eriksen er eksekutive produsenter.


Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.