NRK lytter til kritikken – Spiller Michael Jackson likevel

Foto: Wikimedia/Casta03

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen gjør om på beslutningen om å ta Michael Jacksons musikk ut av spillelister på radio.

– Det ble tatt en beslutning i går om å tone ned bruken av Michael Jacksons musikk når NRK neste søndag sender den kontroversielle dokumentaren Leaving Neverland. Beslutningen er basert på gode intensjoner, men i ettertid ser vi at den blir feil, jeg har derfor gjort om på den, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. 

Les også:  LESERINNLEGG: Formålet med jødehatet

Førstkommende søndag viser NRK den kontroversielle dokumentaren Leaving Neverland som omhandler Michale Jacksons påståtte overgrep mot to unge gutter.

– Beslutningen skaper et inntrykk av at vi tar stilling til Michael Jacksons skyld, noe vi ikke gjør. NRK må skille kunsten fra kunstneren, sier Eriksen.

Eriksen understreker at dette aldri var ment som en boikott av Michael Jacksons musikk.

– Musikken ble tatt ut av sendinger i de kanalene som spiller Michael Jackson regelmessig slik at musikken ikke skulle dukke opp ukommentert. I ettertid ser vi imidlertid at publikum og presse har oppfattet det som en boikott. Derfor er det viktig og riktig av oss å snu og gjøre om på denne beslutningen, sier Eriksen.

Les også:  Samer og urfolksstatus: - Meningsløst vedtak som vil skape større problemer

Foto: Wikimedia/Casta03

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.