Norske stjerneskudd i ny Viaplay-serie «Delete Me»

viaplay

Viaplays nye spenningsdrama «Delete Me» utforsker vennskap, sjalusi, sex og hacking. Serien har startet innspilling i Oslo og samler noen av landets mest spennende unge skuespillere. «Delete Me» har forventet premiere i desember.

Hvordan er det å vokse opp i en tid hvor kvinners seksualitet har blitt en salgsvare, og i et samfunn hvor ungdom gjør nesten alt for å få likes?

I en fiktiv verden hvor ingenting er viktigere enn russetiden, og sosiale medier bestemmer reglene, utforsker serieskaper Marie Kristiansen tematikken gjennom vennskapet til karakterene Marion og Marit, spilt av Amalia Holm og Thea Sofie Loch Næss. 

I kjernen av historien finner vi en lekket sexvideo og en hacker på hevntokt. 

Ungt stjernelag i spissen
Thea Sofie Loch Næss har gjort stor suksess med serier som «Wisting» og «Hjerteslag», mens Amalia Holm snart er å se i den amerikanske serien «Motherland: Fort Salem».

I Viaplay-serien «Delete Me» spiller de mot Axel Bøyum, som ble tidenes yngste Gullruten-vinner i kategorien beste mannlige hovedrolle for sin innsats i «Heimebane». Han har også en sentral rolle i dramaserien «Heksejakt» som hadde premiere tidligere i år. 

Loch Næss avslører at seriens tema er noe hun selv brenner sterkt for. 

– Noe av det viktigste vi kan gjøre som skuespillere er å kommentere samfunnet vi lever i gjennom kunsten, og forhåpentligvis være med å endre det til det bedre. Jeg har selv vokst opp med sosiale medier og kjent på hvilken kraft det har hvis man ikke er bevisst på det, forteller Loch Næss. 

Den fremadstormende skuespilleren ble umiddelbart solgt på premisset til Viaplay-serien, som er utviklet hos og produseres av Einar Film.

«Unge lovende»-regissør bak idé, manus og regi
Marie Kristiansen er drivkraften bak prosjektet som er det første i sin sjanger for Viaplay. Hun hadde ansvaret for den kritikerroste fjerde sesongen av «Unge lovende», som blant annet ble nominert til beste regi og beste manus under Gullruten.

I 2016 vant Kristiansen som første kvinne prisen for årets musikkvideo under Spellemannprisen med Karpes «Hvite menn som pusher 50». 

– Serien skildrer presset unge jenter må leve med hver eneste dag. Det er et tema jeg brenner for, og noe jeg mener media ikke setter nok søkelys på. Mer enn noe ønsker jeg å vise hvor vanskelig det er å utfordre normen, og den enorme innflytelseskraften internett har på unge mennesker i dag, forteller Kristiansen.

Kristiansen mener serien også kan treffe blink utenfor Norges grenser.

– Å passe inn i kollektive normer er noe som er like aktuelt i Norge som i utlandet, og russetiden er et godt symbol på hvordan langt mange unge tøyer sitt eget moralske kompass, sier serieskaperen. 

NENT Groups Chief Content Officer, Filippa Wallestam, mener at «Delete Me» er et av de mest spennende prosjektene de har blitt pitchet.

– Marie Kristiansen er en svært dyktig regissør og manusforfatter med et særegent fortellerspråk og sterkt visuelt utrykk. Hun har allerede vist seg som en særdeles dyktig regissør for «Unge lovende», men dette blir første prosjektet hvor hun gjør alt. Hun har skrevet en svært fengslende historie hvor hun lykkes med å sette et viktig og aktuelt tema inn en følelsesladet og underholdende kontekst, forteller Wallestam.

«Delete Me» spilles inn i Oslo fram til slutten av mars og har premiere på Nordic Entertainment Groups strømmetjeneste Viaplay i desember. Første sesong består av syv episoder, og serien produseres av Einar Film for Nordic Entertainment Group.​

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.