Norsk gruppe nominert til Music Moves Europe Talent Awards 2021

musikk live

Ikveld ble de nominerte til Music Moves Europe Talent Awards 2021 offentliggjort på Reeperbahn Festival i Hamburg, i nærvær av den Europeiske kommisjonæren for kultur, Mariya Gabriel. Blandt artistene er norske Sassy 009.

Den årlige EU-prisen for populær og kontemporær musikk hyller artister som er i ferd med å bryte igjennom, og som representerer dagens og morgendagens europeiske sound. Alle vinnerne vil bli kåret under prisseremonien den 15. januar under ESNS (Eurosonic Noorderslag) 2021 i Groningen i Nederland.

Les også:  Ny bok: Ta deg TID

Totalt 16 fremragende artister er nominert til Music Moves Europe Talent Awards 2021.

De nominerte er: 

Alyona Alyona (ua)
Bratři (cz)
Calby (dk)
Crystal Murray (fr)
Inhaler (ie)
Julia Bardo (it)
Lina_ Raül Refree (pt)
Lous and The Yakuza (be)
Melenas (es)
Mero (de)
My Ugly Clementine (at)
Nea (se)
Rimon (nl)
Sassy 009 (no)
Squid (uk)
Vildá (fi)

Stem på gjennombruddstalenter fra EU
Fans fra hele Europa vil stemme for å kåre en vinner av 2021 Public Choice Award. Stemmeperioden løper fra 18. september til 7. januar eksklusivt via den offisielle Music Moves Europe Talent Awards websiden. Vinneren av Public Choice Award 2021 mottar en premie på € 5.000,- i kontanter.

Les også:  Slik blir 17. mai 2021 på NRK

Alle de seksten nominerte vil motta promostøtte og en opptreden på ESNS. Av disse seksten, vil juryen kåre åtte vinnere. Hver vinner juryen kårer mottar en pris til en verdi av € 10.000,- som kan brukes til å fremme deres internasjonale karrierer.

Feiring av europeisk talent
Sammenlignet med anglo-amerikansk musikk er totalprosenten av musikk med opprinnelse fra det kontinentale Europa relativt liten.

Les også:  Program for 17. mai 2021 i Mo i Rana

Music Moves Europe Talent Awards har blitt til for å aksellerere de internasjonale karriérene til lovende europeiske artister.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.