Nordmenn elsker robotgressklipperne sine

robot gressklipper

Grønnere plen, mer fritid og mindre krangling om hvem sin tur det er til å klippe plenen. Det oppgir eiere av robotgressklippere som de største fordelene. Det virker også som om nordmennene har et emosjonelt og nært forhold til robotene sine.

I henhold til undersøkelsen Hagebarometern 2018 svarer en tredjedel av de spurte at roboten får sitt eget kallenavn!

I fjor tok Hagebarometeren opp hvordan det står til med det norske naboskapet blant eiere av villaer og fritidshus. Årets utgave av Hagebarometeren har rettet seg mot spørsmål rundt robotgressklippere, et produkt som fortsetter å ta større markedsandeler.

Spørsmålene handlet om hvordan det er å eie en robot. Om den utgjør en forskjell på drømmen om den perfekte plenen og hvilke forventninger huseiere har til dagens robotgressklipper.

Økte markedsandeler
Siden den første robotgressklipperen ble introdusert i 1995, har salget og tilbudet av modeller økt for hvert år. Hagebarometeren 2018 bekrefter at mange hus- og tomteeiere opplever fordeler med investeringen.

Blant de norske huseierne planla 25 % å kjøpe ny eller oppgradere sin nåværende robotgressklipper. Den vanligste årsaken til å avstå fra å kjøpe forklares først og fremst med upassende tomt, 41 %. For dyr, mente 12 %, og 3 % tror den er for vanskelig å installere. 16 % oppga at de trenger treningen som gressklippingen gir.

Bra for familiefreden
Blant de spurte som allerede eide en robotgressklipper, kan vi konstatere at en stor majoritet er fornøyd med investeringen og på flere plan. 55 % opplever at plenen blir tettere og grønnere. Litt mindre, 42 %, oppgir at de ikke trenger å ha dårlig samvittighet eller uroe seg for plenen når de er bortreist eller på ferie.

32 % setter pris på at de fikk mer tid til annet og 14 % oppga at de slipper å krangle med partneren sin eller øvrige familiemedlemmer om hvem sin tur det er til å klippe plenen.

Framtidens robotgressklipper
Hagebarometeren stilte også spørsmål om hvilke forventninger eller funksjoner hus- og tomteeierne har til fremtidens robotgressklipper. Flere enn halvparten, 55 %, svarte at de vil se roboten fjerne løvetann og annet ugress.

39 % vil at den skal kunne eliminere brunsnegler og forskjellige skadedyr. Hjelp med å så frø eller vanne plenen var andre ønsker.

Et nytt familiemedlem
Helt klart har mange eiere fått emosjonelle bånd til roboten sin. 39 % av de norske eierne oppga at de har fått et nytt “familiemedlem” og nesten hver tredje eier, 30 %, hadde til og med gitt klipperen navn.

Her kan man konstatere at det er like mange navn som det er roboter, og fantasien strømmer. Blant de mer underholdende finner vi unektelig Pjokken, Tassen og Bob Kåre.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.