Nordland fylkeskommune: 38 millioner til bærekraftig samfunnsutvikling

nordland

– Troms og Finnmark fylkeskommune lyser i samarbeid med Nordland fylkeskommune ut inntil 38 millioner kroner over ordningen Arktis 2030. Ordningen skal støtte opp under regjeringens nordområdestrategi og prosjekter som bidrar til bærekraftig samfunnsutvikling i landsdelen.

Fylkesråd for plan, næring og miljø i Troms og Finnmark, Karin Eriksen (Sp), håper at både nasjonale og regionale aktører benytter seg av muligheten til å søke om midler.

– Når vi lyser ut Arktis-2030 midlene har vi som mål å snu den negative befolkningsutviklingen, utnytte de lokale verdiene til å skape vekst og gjøre nordområdene til sentrum for grønn omstilling. Vi håper på mange gode prosjektsøknader til årets utlysninger, slik at vi kan komme nærmere disse målene. 

Arktis 2030-midlene er forankret i regionale planer og strategier samt regjeringens Nordområdestrategi, noe som gjør at hovedfokuset er prosjektets nytteverdi i nord. 

– At fylkeskommunene i nord får mulighet til å legge til rette for en bærekraftig utvikling i landsdelen er både riktig og viktig, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helén Haukland.

Støtte over Arktis 2030 til forprosjekt kan deles ut til forprosjekt eller hovedprosjekt. Forprosjektutlysningen vil være som før, men det som er nytt av året er at det vil være en runde med prekvalifisering for hovedprosjekt. Dette betyr at søkere sender inn en skisse av ønsket prosjekt, forut for innsending av søknad om prosjektstøtte.

Utlysingene vil åpnes i regionalforvaltning.no i mars.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.