Nord-Norge har mest julestemning i dag

juleindeks

Norsk Juleindeks er en faktabasert statistikktjeneste som måler og følger med på hvordan julestemningen i Norge utvikler seg, og hva som er med på å påvirke den dag for dag gjennom adventstiden.

Men har julestemningen kommet til bodøværingene? Norsk Juleindeks melder om avventende julestemning blant folket. Kan det ha noe å gjøre med at adventstiden ikke starter før 3. desember i år?

– På denne dagen i fjor målte vi hele 52% julestemning i befolkningen, men det var en vesentlig forskjell; i fjor kom denne dagen etter den første søndagen i advent, med alt det medfører av førjulskos og julestemning. I år faller ikke første søndag i advent før den 3. desember, noe jeg tror vil prege julestemningen denne uken, sier John Lauring Pedersen, daglig leder i Opinion analyse.

Ifølge norskjuleindeks.no er det akkurat nå Nord-Norge som har mest julestemning. Men geografisk er det ganske jevnt, men dagens vinner er Nord-Norge og Sørlandet som begge måler 39%, mens Østlandet/Oslo følger på 33%.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.