Nei til barnehijab i barnehagen

islam jente

I Norge har vi religionsfrihet, retten til å velge religion, spørmålet er om foreldre har rett til å påføre barn noe de ikke selv kan si nei til? Det jeg tenker på da er barnehijaben.

I Norge er det skremmende å se at barn helt ned til 5-års alderen er påført hijab, noe som jeg mener er skadelig for barns utvikling, det er også seksualisering av små barn.

Les også:  Har gjort Norge én million kvadratmeter villere

Dette er indiktonering av religion på barn som ikke vet sitt eget beste, men som blir undertrykt allerede fra barndomsalder.

Jeg foreslår derfor barnehijabnekt i barnehagen, dette fordi også andre barn som går i barnehagen skal slippe å forholde seg til barn påført hijab, og de ansatte skal også slippe å måtte motta barn med hijab.

Hvis vi skal forebygge tvangsekteskap og ukultur, bør vi begynne med tiltak allerede i barnehagen, og da er det fint og komme med tiltak som nei til barnehijab i barnehagen, dette kan også gjøre barnet sterkere allerede fra barndomsalder samt forebygge undertrykking i lengden.

Les også:  17. mai-trikset som gjør barn og foreldre tryggere

Dessuten kan hijaben hindre barnet til å bli med på aktiviteter, og det er selvfølelse ikke bra for barnet sitt å føle seg annerledes med å påføre seg hijab i så tidlig alder.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Abida Akhtar Nilsen

Norsk-pakistansk forfatter og frihetsforkjemper. Nominert til Plan Norge Jenteprisen 2017. Styremedlem Senter for sekulær integrering.