Nå kan du sjekke skattemeldingen for 2018

skattemelding

4,9 millioner får tilgang til skattemeldingen i dag. Husk å sjekke at opplysningene stemmer og fyll ut det som mangler slik at du betaler riktig skatt.

Skattemeldingen for lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende er forhåndsutfylt med opplysninger om inntekt, formue, bolig, gjeld og fradrag. Det er fortsatt noen skatteforhold du selv må fylle ut inn i skattemeldingen, for eksempel utleieinntekter og utenlandsforhold som feriebolig.

– Skatteetaten vet ikke alt om deg, og det er du som kjenner din økonomi best. Vi mottar stadig mer informasjon om deg, men du er selv ansvarlig for å oppgi fullstendige opplysninger som er grunnlaget for å beregne skatten din, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Du kan også gå glipp av fradrag, hvis du ikke fyller inn korrekte opplysninger i skattemeldingen, som for eksempel fradrag for reiseutgifter.

– Det kan lønne seg å bruke en halvtime på denne årlige skattesjekken og sørge for at du har alt på stell. Hvis alle opplysningene i skattemeldingen er riktig og alt er tatt med, så trenger du ikke å levere den. Hvis du skal endre noe, er dette lett å gjøre på nett, sier Holte.

På skatteetaten.no finner du alt fra pendlerveiviser til fradragskalkulator. Disse verktøyene hjelper deg både til å finne ut hvilke regler som gjelder og hvor du skal føre inn opplysninger i skattemeldingen. Har du spørsmål, får du raskest hjelp hvis du kontakter oss på chat, Facebook/skatten min eller telefon. Hvis du skal besøke et skattekontor må du bestille time på forhånd. Det gjør du enkelt på skatteetaten.no/timebestilling.

Frist for innlevering av skattemeldingen er 30. april for lønnstakere og pensjonister og 31. mai for næringsdrivende. Lønnstakere og pensjonister som ikke har endringer trenger ikke å levere skattemeldingen. De som mottar skattemelding for næringsdrivende har ikke anledning til å benytte seg av ordningen med leveringsfritak og må levere skattemeldingen elektronisk.

Skatteetaten utvikler en ny skattemelding. Et mindre utvalg av befolkningen (ca. 280 000) vil få tilgang til den nye skattemeldingen i år. Planen er at mange flere skal få den nye skattemeldingen neste år. Postene slik vi kjenner dem blir erstattet av temaer som hører naturlig sammen, som «bank og lån». Du vil få en mer aktiv veiledning i løsningen ved at du blir stilt relevante spørsmål underveis, eller du blir gjort oppmerksom på forhold som må fylles ut. Du får for eksempel en kommentar hvis du legger inn renteutgifter som virker unaturlig høye i forhold til oppgitt gjeld. Dette skal hjelpe deg til å føreinn riktige opplysninger.


Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.