Nå bør du lage servicehefte for boligen din

bolig fjord natur

Store endringer i avhendingsloven gjør at selgere i større grad må dokumentere boligens tilstand ved salg. Med Boligmappa kan du nå lage et «servicehefte» i Digipost. 

16. mai i år ble den nye avhendingsloven vedtatt i Stortinget. Blant endringene er at boliger ikke kan selges «som den er». Da blir det enda viktigere for selgere å ha dokumentasjonen i orden. Det blir enklere nå som Boligmappa er en del av Digipost. 

– Mange opplever at det å samle viktig dokumentasjon på ett sted er en ganske stor praktisk utfordring i hverdagen. Vi ønsker derfor å gi brukerne stadig flere tjenester som løser dette. Et sted hvor dataene er lett tilgjengelige samtidig som de er sikre – og ikke minst der brukerne selv har eierskap til sine data. Når boligdokumentasjon nå blir enda viktigere er det naturlig at vi utvider tilbudet i Digipost med Boligmappa, sier direktør Thomas Mathisen i Postens Digipost. 

Les også:  Økonomi styrer nordmenns påskeplaner

I Boligmappa finner boligeiere informasjon fra Eiendomsregisteret, slik som omsetningshistorikk, tidligere eiere og servitutter. I tillegg kan både håndverkere og boligeiere sende inn viktig dokumentasjon som kvitteringer, garantibevis og samsvarserklæringer.

– Med integrasjonen i Digipost, blir det enda enklere å ta vare på alt som har med boligen din å gjøre. Det er kjekt å ha i dag, men kan bli avgjørende den dagen du skal selge. Har du papirene i orden, vil du ha ditt på det tørre, og trolig få en bedre pris for boligen. Det blir akkurat som med bruktbil. Ingen ønsker å kjøpe bruktbil uten et godt servicehefte, sier Erling Olaussen, daglig leder i Boligmappa. 

Les også:  Forbrukerrådet og Elbilforeningen: Betalingsterminal må bli obligatorisk på ladestasjonene

Boligmappa tar vare på boligdokumentasjon verdt flere milliarder kroner. Hver enkel eiendom i Boligmappa har en unik identitet som beholdes over tid, uavhengig av hvem som eier boligen. Dokumentasjonen blir automatisk overført til ny eier.

– Vi er svært fornøyde med samarbeidet med Digipost. Vi er ikke så opptatt av hvor boligeiere får tilgang til dokumentasjonen. Det viktige er at boligeiere får tilgang enklest mulig, og det skjer gjennom tjenester de allerede bruker. Digipost er derfor en super match, sier Erling Olaussen, daglig leder i Boligmappa.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.