Nå åpner Liatindtunnelen

nfk

Nå blir Liatindtunnelen i Lurøy endelig åpnet for trafikk. – Takk for tålmodigheten. Endelig har bilistene fått en trygg og god vei. Dette er en gledens dag, sier fylkesråd Monika Sande. 

I løpet av ettermiddagen fredag 22. april kan trafikantene ta i bruk den 2 km lange Liatindtunnelen på fylkesveg 17 i Lurøy. 

-Vi gleder oss stort over at vi med en ny og flott tunnel bidrar til en tryggere ferdsel langs fylkesveg 17. Liatindtunnelen er godt utstyrt etter dagens krav, og skal gi en langt bedre kjøreopplevelse. Men ikke minst gjør tunnelen at du kommer deg forbi en strekning som har vært svært rasutsatt, sier fylkesråd for transport og infrastruktur Monika Sande.

Hun er glad for at tunnelen endelig er åpnet, flere år forsinket etter ulike uforutsette hendelser, blant annet ras. 

-Jeg må få berømme våre dyktige fagfolk som har fullført dette prosjektet. Både egne ansatte, og våre innleide entreprenører. Nå kan vi glede oss over en flunkende ny vegstrekning, sier Sande. 

Etter byggeperioden har det vært testing, opplæring og øvelse i tunnelen. Deretter ble all dokumentasjon sendt til Vegdirektoratet for gjennomgang, slik rutinen er.

– Prosjektet har hatt mange utfordringer som har påvirket fremdriften, som skred og konkurs hos entreprenør. I innspurten opplevde vi at godkjenningsprosessen tok uvanlig lang tid, og vi har hatt mange runder med Vegdirektoratet om fortolkninger og nye krav til dokumentasjon. Vi synes det er leit at trafikantene har ventet så lenge, men i dag har vi endelig fått tillatelse til å åpne. Da gjør vi det så fort det lar seg gjøre, sier seksjonsleder for vegutbygging i Nordland fylkeskommune, Christian H. Forsmo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.