MUSIKKANMELDELSE: Debutalbumet fra TeleGram – The Right Song

hes

Fire av landets mest talentfulle musikere har slått seg sammen og laget bandet TeleGram. Sammen har de skapt sin helt egen sjanger, omtalt som «kammerpop».

Med gitarer, mandolin og banjo fra støvete Americana og soul-inspirerte melodiføringer, kombinert med klangen fra klassiske stryketoner fra cello og fiolin, har TeleGram funnet frem til et unikt lydbilde.

Debutalbumet er ikke bare en samling gode melodier, men også et eksempel på lekent samspill, harmonier og naturlig improvisasjon mellom fantastiske musikere.

De fire bandmedlemmene har lang fartstid i norsk musikkliv, og ble nylig håndplukket av Jarle Bernhoft som oppvarmere på hans Norgesturné.

Albumet «The Right Song» starter med en kort, men overraskende god intro. Så kommer låten «I Should See» som forbereder deg til neste låt. For neste låt «Another City» er en monsterhit. Uten tvil. En helt fantastisk bra låt!

Neste låt «Conscious Mind» er en behagelig pause etter forrige låt, men likevel god og holder albumet sammen. «All Things» er også av samme kaliber. «Up North» er en mer happy låt der musikerne imponerer, sterk låt.

Når man hører på albumet legger man fort merke til hvor bra lyd det er i instrumentene, og hvor bra lydbildet fungerer. Dette er veldig behagelig musikk å lytte til. Tittelsporet «The Right Song» er en akustisk ballade som svever behagelig rundt før albumet avsluttes med «Half Of You» som er nok en god låt.

Alt i alt et flott album, men i særklasse er låten «Another City». Den kommer sikkert til å bli stor. Og bandet TeleGram kommer sikkert til å bli stort også. Terningkast 5.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.