MUSIKK: Lars Bremnes ute med albumet «Spelle for De Gale»

hes

Lars Bremnes står bak en rekke låter som har rørt det norske folk, og ble et enda mer folkekjært navn etter sin deltagelse i Hver gang vi møtes i fjor. 

På sitt åttende album tar Bremnes for seg både de helt store følelsene og hverdagslige betraktninger, som tilsammen danner et liv.

Tittelsporet, «Spelle for de gale», som ble sluppet allerede 31. januar er første single ut fra albumet, og ble skrevet etter en konsert Bremnes spilte på en psykiatrisk institusjon i voksen alder. I etterkant ble spørsmål som: Hvem er de gale? Hvem er «oss» og hvem er «de»? –  så påtrengende at de dannet grunnlaget for en fantastisk ny låt med sterk tekst.

Les også:  Agnetesh slutter med Youtube

 Under den store flyktningkrisen i 2015, skrev Lars Bremnes «Elias», en låt som ikke har blitt noe mindre aktuell siden den gang. Sangen om flyktningen Elias har rørt mange, og blitt oversatt til flere språk, blant annet arabisk. Sangen har til nå kun vært å finne som en video på Youtube og Facebook, men nå kommer den endelig som innspilt utgivelse. Med ferske tv bilder på netthinnen fra flyktningleiren i Moria på Lesbos er denne sangen igjen dagsaktuell. 

Les også:  Ny bok: Eva Joly og Nina Witoszek lanserer "Det blåøyde riket"

Videre på albumet finner man både sanger om døden, eller kanskje mest om livet (Tenke på siste gang), om hans barndomsby Svolvær, Solskinn i januar, om å Danse til en dum sang, såvel som en hyllest til Nord-Norge som ble skrevet etter at Lars flyttet sørover i 2018 (Dette landet).

Albumet er produsert av hans mangeåringe samerbeidspartner Georg Buljo.

 Lars Bremnes debuterte med platen «Stjernesukkertøy» i 1994, og har siden den gang sluppet syv album under eget navn. I tillegg har han også gitt ut to album med søsknene Kari og Ola Bremnes. Lars har vunnet både to Spellemannpriser i kategorien vise og viser / viserock, samt Prøysenprisen i 2009.

Les også:  John Olav Nilsen & Nordsjøen ute med låta "Om det våte"
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.