Mobilbetaling tar av i Coops butikker i Helgeland

coop

Berøringsfri betaling i kassen gjør at rekordmange har tatt i bruk Coops mobilbetalingsløsning Coopay de siste ukene.

Coop ble i fjor høst den første dagligvarekjeden i Norge med egen mobilbetalingsløsning, og over fem millioner transaksjoner er betalt av kundene via Coopay.

– Det har vært en sterk vekst de siste ukene og vi har passert 1,5 milliarder kroner i omsetning og over 200.000 kunder som har tatt i bruk løsningen. Det utgjør over syv prosent av medlemsomsetningen totalt i Coops butikker, og opp til 20-30 prosent i enkeltbutikker, sier Kristian Bjørseth, leder for betaling og ID i Coop Norge.

Les også:  Kunder strømmer til Grong Sparebank etter SpareBank 1 Helgeland-støtte

Med Coopay kan kundene betale for varene og samtidig registrere medlemsfordeler i alle Coops butikker ved å scanne en QR-kode i Coop-appen på mobiltelefonen. Løsningen innebærer at man slipper å berøre betalingsterminalen eller annen fysisk kontakt i kassen. Som følge av smittebegrensende tiltak blir mobilbetalingsløsningen tatt ekstra godt imot av kundene i disse dager.

– Coopay var populær blant kundene lenge før korona-viruset gjorde god håndhygiene ekstra viktig. Som ett av flere tips har vi oppfordret kundene til å ta i bruk mobilbetalingsløsningen ved betaling, og det er en oppfordring mange har fulgt, sier Bjørseth.

Les også:  Mye stein rensket ned - Turistattraksjonen Torghatten åpen igjen

Berøringsfri betaling er også anbefalt av Folkehelseinstituttet, som oppfordrer til at all betaling bør skje kontaktløs med tæpping eller gjennom digitale betalingsløsninger som Coopay.

– Muligheten for berøringsfri betaling føles nok trygt for mange. Dette gjelder også for dem som benytter kontaktløs betaling med bankkort, der de i Coops butikker slipper å trykke «OK» etter tæpping, sier Bjørseth.

For å bruke Coopay må tjenesten aktiveres i Coops medlemsapp. QR-koden i appen scannes ved betaling i kassen, på samme sted der medlemskortet scannes. Med Coopay registreres medlemsfordeler og betaling i én enkelt handling.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.