Mitsubishi Eclipse Cross klar for 2019 Dakar rally

Mitsubishi

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) har ikke deltatt i Dakar rally siden 2009 og i VM-rally (WRC) siden 2005. Det er imidlertid mange Mitsubishi fans som har ønsket Mitsubishi tilbake i motorsport.

Etter 12 seire i Dakar Rally og 5 WRC seire (1 som fabrikant og 4 for fører med Lancer Evolution) begynner det å skje noe igjen.

Spania tar ansvar
Noen Mitsubishi-importører har spilt en viktig rolle i historien om Mitsubishi sin satsing innen motorsport. Det var den franske importøren Sonauto som på 80-tallet stod bak deltakelsen med den da helt nye Pajero i Dakar Rally.

Nå er det Mitsubishi Motors i Spania som står bak satsingen med en rallyutgave av Eclipse Cross i klassen T1 proto.

Bilen skal rattes av lokalhelten Cristina Gutiérrez og kartleser er landsmannen Pablo Huete. Dakar rally er det 41ste og kjøres mellom 6. og 17. januar 2019. Med en strekning på 5000 km hvorav 70% i sand og 10 fartsetapper anses Dakar rally som verdens tøffeste rally

Det blir tredje gangen Gutiérrez deltar. Første gangen var i 2017 og i 2018 kom hun over målstreken som beste kvinnelige sjåfør. – Som vanlig med Dakar er det høye forventninger og stor respekt for prøvelsene. Målsetningen er å komme i mål for tredje året på rad og det blant topp 20 sjåfører. Med den nye bilen og det nye teamet gleder vi oss stort.

Mega-Eclipse Cros
Prototypen har Eclipse Cross utseende, men under skallet er det en prototyp.

– Kommende rally blir et stort skritt frem for meg sammenlignet med foregående år. Denne er raskere og har ekstreme off-road egenskaper. Med Eclipse Cross utseende ser den spektakulær ut og vekker virkelig stor oppsikt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.